Agriturismo i Calosso i Piemonte

Ca' Rapulin

Terrassen till rummet Favorita
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Passionen för gott vin, har satt området Langhe och dess vackra vinfält i fokus hos många resenärer, som specifikt letar efter goda gastronomiska och kulturella upplevelser.

Upplev vinet - från vinproduktion, via vinkällaren till middagsbordet där det avnjuts

Ägarna av Ca' Rapulin tycker alla om vin, och trots att det dagligen är upptagna med helt andra arbetsuppgifter, har de försökt närma sig vinvärlden som amatörer, och de vill nu bana väg för andra vinälskare genom att fokusera på kommunikation. På Ca' Rapuli värdesätter de att dela upp de processer och det arbete som gör gott vin, till just gott vin. En stig på cirka 2 km genom vinmarkerna är utrustade med skyltar, som berättar om vinrankornas liv, allt beroende på årstiden. Du är välkommen att besöka den lilla vinkällaren och följa vinets utveckling. Och naturligtvis kan du smaka på deras viner, och välja ut dem som du tycker bäst om.

Läs mer om Ca' Rapulin

I det öppna köket kan du uppleva lokal matkonst

Goda viner odlar oftast där maten är minst lika bra. På dessa breddgrader är vin en naturlig del av måltiden, och ska leva upp till vad bordet erbjuder. På Ca' Rapulin kommer du att få smaka på den lokala matkonsten (observera att bordsbokning är ett måste), och du kan också vara åskådare till när kocken lagar din mat, då köket är helt öppet. Tycker du om att se vart råvarorna odlas, så är du välkommen att besöka gårdens örtträdgård, som bjuder på många slags grönsaker större delen av året. Har de inte själv tillräckligt med grönsaker, så nyttjar de sig gärna av grannarnas produktion med det klara objektivet att det som serveras ska vara baserat på varor som färdats "noll kilometer". Älskar du tryffel, så räkna med att tryffelsäsongen börjar på hösten och varar till början av vintern - alltså den årstid då du kan njuta av värmen och den vackra lågan från elden i den öppna spisen, tillsammans med den goda utsikten från glasdörrarna. Till lunch är restaurangen endast öppen för gårdens gäster, och då serveras små anrättningar som antipasti och sallader, som du kan njuta av utomhus under ett parasill eller vid poolen.

Njut av utsikten från infinitypoolen

Mat och vin - men också den lokala gästfriheten - är något du gradvis kommer närmare inpå, ju längre du stannar i området. Men en sak du kan njuta av full ut från första stund, är utsikten över Langhes vackra landskap. Här skapar vinmarkerna geometriska mönster på alla kullar, där också de små, välhållna bondgårdarna i livliga färger är den del av bilden. På backtopparna står ståtliga borgar och slott och vakar över stad och land - ett minne om en tid, då makten skulle vara synlig. Här i området har tiden också nästan stått stilla, och blivit lite mystisk. Du kan uppleva de olika färgtonerna, fåglarnas sång från morgon till kväll, och olika färgpaletter beroende på årstid. Reser du på sommaren, är vi rätt säkra på att dina minnen från Ca' Rapulins infinitypool kommer vara något du kommer ihåg länge. Poolen är försedd med saltvatten, så användandet av klor är mycket begränsat. Det smakar lite annorlunda på läpparna, och är sundare för hyn.

Välinredda och stora rum

Gården är uppdelad i två flyglar som står vinkelrätt mot varandra: Bacche Rosse, det vill säga flygeln med de röda druvorna samt Bacche Bianche, flygeln med (som du säkert kan gissa) de vita druvorna. Snickaren har haft mycket att göra, då rum och badrum skulle inredas, för här hittar du många detaljer som är gjorda i trä. Sängar och garderober härstamma i de flesta fall från tidigare epoker, medan den övriga inredningen är stilig och helt ny. Rummen är rätt stora och några av dem är utrustade med terrass. De har alla minibar, aircondition, wifi, satellit-TV samt badrum med toalett och dusch eller badkar och hårfön. Har du problem att sova, kan du se fram emot stillheten som råder om natten. Här är stillheten så närvarande att du nästan kan höra stjärnorna flytta sig över himlen. Frukosten är varierad och god - och skulle du ha särskilda önskemål eller allergier, så nämn det i samband med bokningen, eller tala med receptionen vid ankomst.

Vi rekommenderar Ca' Repulin till en vuxen publik som värdesätter en lugnt atmosfär, avslappning och bra komfort. Maten och vinet är den extra pricken över i, som får semestern att bli ännu bättre.

L√§genheterna på Ca' Rapulin

Dubbelrum King med terrass

Dubbelrum King ligger i Bacche Bianche. Det har en dubbelsäng och träbjälkar i taket. Dess terrass blickar ut över vinmarkerna.

Rum Deluxe

Rummet Deluxe ligger i Bacche Bianche. Det har en dubbelsäng, som kan delas till två enkelsängar. Rummet har träbjälkar i taket och utsikt till vinmarkerna.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Ca' Rapulin

Läs personliga omdömen av Ca' Rapulin som ligger i Piemonte. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Ca' Rapulin . Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 8 omdömen från Ca' Rapulin

Fantastiskt

Att sitta på altanen (rummet Favorita) med blick över pool och/eller Piemontes kullar är obetalbart. Utsikten från matsal o pool likadan, underbart.

Trevlig personal o mycket bra mat (vegetarisk Club Sandvich vid pooloen, vilken kan rekommenderas). Middagarna också mycket bra. Ta hemmagjorda glassen (räcker med Choklad o vanilj) och deras Tortellinos.

Jogga eller promenera till "Utkikspunkten"

Hälsningar
Torbjörn Backesten

Läs mer

Underbart lugnt och ett vackert ställe i Piemonte

Kvalitet - detta ställe ligger med en helt fantastisk utikt ut över vinmarkerna i Piemonte. Väldigt trevlig personal och bra service. Härligt och lugnt ställe samt ett läckert poolområde. Du kan köpa lunch här till ett bra pris. Om du väljer att äta på ställets restaurang, så kommer du att få serverat otroligt god mat gjord på lokala råvaror samt husets egna vin och till detta en underbar utsikt. Vi bodde i rummet " favorita" och det hade en stor terrass. Allt var toppen. Det var ett litet urval som serverades till frukosten men det fanns något för alla. Om du gärna vill på vinprovning - så kan du gå från vingård till vingård .- de ligger på rad :-)

Läs mer

Lantlig idyll

Ett härligt ställe som varmt kan rekommenderas. Lantlig idyll med massor av charm. Personalen är fantastisk - hjälpsam med ALLT man kan tänka sig. Härligt poolområde med utsikt över de vackra vinodlingarna. Vi åt flera gånger på deras restaurang, smidigt och absolut till överkomliga priser, även för vinet.
Frukosten är typisk italiensk, mycket sött, men även yoghurt och frukt.
Ska något rekommenderas för förbättring så blir det frukostbrödet - det vi fick var torrt och tråkigt, och så kanske lite ägg till det bacon och de korvar som fanns.

Läs mer

Bedömning av Ca' Rapulin

Utmärkt service av hjälpsam personal.
Fantastiska omgivningar.

Läs mer

Bedömning av Ca' Rapulin

Läs mer

Bedömning av Ca' Rapulin

Läs mer
 
search map