Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vi befinner oss "endast" 400 meter över havet i den centrala delen av vindistriktet Langhes vackra landskap, och majoriteten av invånarna är inblandade i vinproduktionen. Staden är ganska liten, här bor nästan 1500 personer och är byggd mellan dalarna Nizza och Tinella och under Calosso borgen som i mer än 1000 år har härskat över staden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens fest: la fiera del rapulé

Stadens normalt lugna liv når sin topp den tredje helgen i oktober, då arrangeras folkfesten la Fiera del rapulé, som tagit sitt namn från skörden av rapulin, de minsta druvorna som hänger fram till efter skörden. Festen bjuder på en gastronomisk resa med provsmakning av loale viner och rätter som gästerna plockar från de många crotin , vilket på dialekt betyder vinkällare grävd in berget och som rymmer de bästa vinerna. Firandet hålls under två dagar med musik och underhållning som medföljer åtnjutande av det lokala vinet.

Läs mer om Calosso

Utflykter i området

Om du väljer att semestra i Piemontes vindistrikt rekommenderar vi att du har en bil till förfogande. Du kommer förmodligen tillbringa en dag i Canelli, vars underjordiska vinkällare är en utflykt i sig och en vinprovning värd. Besök också Nizza Monferrato. I Acqui Terme kan du prova att smaka det lokala svavelvattnet, väl medveten om att du kan skölja ned det med lokalt vin. Glöm inte heller bort Asti och Alba, båda värda ett besök, inte bara på grund av gott vin och mat. Bilen ger dig också möjlighet att kunna uppleva naturen i din egen takt, och att stanna när du tror att du kan få en fin bild, kanske att dela med vänner på sociala medier.

Dölj texten
 
 
search map