Hotell i Bra i Piemonte

Albergo dell'Agenzia

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Här är mat och vin i högsätet

Den lilla staden Pollenzo, som ligger i det vackra landskapet utanför staden Bra, är helt unik i sitt slag, och om du älskar italiensk mat och vin, är staden absolut ett måste på en resa i vackra Piemonte. Mat och vin är nämligen två ord som alltid är i högsätet när samtalet handlar om denna plats. Hotellet har tagit Slow Food-begreppet till sig, och med sitt läge i Piemonte, är vinet naturligtvis också framträdande. Därutöver är hotellet inrett i en stor, slottsliknande, byggnad där du också hittar Universitetet för Gastronomisk vetenskap, samt vinbanken, Banca del Vino - ja, tänk att något sådant finns i verkligheten. Hela komplexet är omgivet av en stor park, där du också hittar hotellets pool.

Bo adligt på ett gammalt kungligt slott

Den nygotiska byggnaden, som idag rymmer det 4-stjärniga hotellet Albergo dell'Agenzia, uppfördes en gång i tiden till den italienska kungen Carlo Albergo. Idag är byggnaden helt renoverad, och lever på alla sätt och vis upp till vad du förväntar dig av ett 4-stjärnigt hotell. Utifrån uppfattas hotellet möjligen lite minimalistiskt, och är kanske inte vad du tänker dig ett italienskt slott ska vara, men så snart du träder innanför dörren, är jag säker på att all din tvekan försvinner. Du träder nämligen direkt in i det vackra receptionsområdet, med stora valv. Här kan du slå dig ner i en av läderfåtöljerna och planera dagen, kanske med något gott att dricka, för du har ju trots allt Vinbanken som närmsta granne, och den rymmer hela 100.000 flaskor.

Slow Food-rörelsen har rötter i denna område

Slow Food-rörelsen i Italien startade är i området, och inom Slow Food lägger man vikt på att det ska ta lång tid att både producera, men också njuta av, läckerheterna. I Piemonte är de stolta över sina matkunskaper, och man anser att regionen är den italienska gastronomins vagga. Hotellet har en egen restaurang, och du kan naturligtvis också besöka den restaurang som tillhör Universitetet - på båda platser kommer du äta med hög kvalitet. Till maten kan du välja och vraka bland mer än 300 olika regionala vinmärken, och har du lust för omväxling, kan du besöka någon av de lokala restaurangerna i området.

Goda utflyktsmöjligheter

Det finns massor av saker att göra i Piemonte, från morgon till kväll. Ta härliga promenader och cykla mellan landsorter och vinmarker och ta en paus i några av de små städerna och slå dig ner på torget för en kaffe eller en god lunch. Vi kan också rekommendera en tur till Turin, som en gång var Italiens huvudstad, men också är huvudsäte för berömda FIAT. Det är en härlig och öppen storstad, med fina torg och många shoppingmöjligheter - kom ihåg att smaka på den lokala varma chokladen, som är ett måste när du är på dessa kanter.

Läs mer om Albergo dell'Agenzia

Bekväma rum med en tvist

Hotellet har inte mer än 47 rum i olika kategorier, som alla har namn efter områdets goda viner - vad skulle man annars förvänta sig av ett ställe som detta? Inredningen är klassisk och de flesta rum har terrakottagolv, liksom en del av lutande tak och träbjälkar. Alla rum har aircondition, minibar, kassaskåp, Sat-TV samt badrum med dusch eller badkar och hårfön.

Läs om rummen på Albergo dell'Agenzia

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map