Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Ett så storslaget bergslandskap som du finner i Piemonte – vars namn betyder “Bergets fot” – ska du leta länge efter. Här i det nordligaste Nordvästitalien, på gränsen till Frankrike och Schweiz kan du hålla en bilsemester av rang, där du genom bilrutan kan njuta av dramatiska panoramautsikter över Alperna.

Piemonte är både slående naturskönhet och storstadsliv

Den fantastiskt vackra alpregionen Piemonte inbjuder till en upplevelserik bilsemester som hela familjen kan ha glädje av. De i bakgrunden så närvarande, snöklädda alptopparna och de frodigt gröna kullarna med djupa dalar gör hela området till en fröjd för ögat och inspirationen för själen hos oss svenskar. De alpina omgivningar lägger självklart också upp till flera olika former för aktiv semester, där du och familjen till exempel kan vandra eller åka skidor.

Bergsjöarna Maggioresjön och Ortasjön i norra Piemonte nära den schweiziska gränsen har fascinerat resenärer sedan 1800-talet med deras skönhet. Framför allt vid Maggioresjön är det beroende på årstiden goda möjligheter för aktiv semester med allt från skidåkning till cykling och vandring.

Stadsliv fattas du heller inte i Piemonte: Regionshuvudstaden Turin är en hektisk storstad, och här kan du uppleva både museum i världsklass och spännande arkitektur från barocken. Besök t.ex. de fina monumentala arkader mitt i stadens centrum som byggdes under 1800-talet så att den dåvarande kungen kunde gå från sitt palats till floden Po utan att bli blöt på regniga dagar. I dag finns det totalt svindlande 18 kilometer arkader i Turin, som blir använt till bland annat butiker.

Ät och drick gott i Piemonte

Den särskilt läckra gastronomi och välsmakande viner är också i sig själv grund nog att resa till Piemonte, som är en av Italiens stora gourmet-destinationer.

Här är ännu en fördel vid att bila till Piemonte: Du kan fritt och problemfritt köra runt mellan regionens många goda matställen. Choklad, ost och tryffel är bland Piemontes kulinariska specialiteter och de gastronomiska center utgörs av de böljande område Langhe, med de goda vinerna, och Roero, varifrån Food-rörelsen härstammar.

In till staden

En sak åtskiljer dock mer än något annat Piemonte från resten av Italien: Regionens rykte för magi. Ja, få ställe i världen är så mytomspunna som Piemontes huvudstad Turin, och om du tror på den slags eller ej, är det i varje fall skoj att vara mitt i det. Om inte annat får du öga för hur levande den mänskliga fantasin är. Turin rymmer så mycket mystik och du upplever det hela på din bilsemester med In-Italia.

Enligt en lokal berättelse är Turin delat i två halvor: En vit halva som är förbundet med Lyon och Prag i en vit magisk triangel, och en svart halva som är förbundet med London och San Francisco i en svart magisk triangel.

Den vita halvan av Turin sägs glädjas av den positiva energi som strålar ut från det verk som återfinns i domkyrkan Duomo di San Giovanni Battista (Johannes Döpares domkyrka). Verket anses av några troende kristna föreställa det skynke som Jesus blev insvept i vid födseln. Det finns kontroverser om äktheten, med argument både för och emot.

Den mörka halva av Turin säga istället vara plågad av mörka krafter som samlas runt om torget Piazza Statuto, som enligt berättelser befinner sig rakt ovanför helvetets portar. Piazza Statuto är annars en ganska vacker plats – om du vågar dig dit!
Det finns möjlighet för guidade turer i Turin med fokus på mystik och magi, och ifall du vill dyka ner i den fascinerande historian om Jesus skynke kan du göra det på Museo della Sindone.

Med In-Italia kan du skräddarsy din bilsemester i Piemonte enligt fina önskemål, så det blir precis den bilresa du och din familj önskar.

>>> Läs mer om hotell och semesterlägenhet i Turin här
>>> Läs mer om hotell och semesterboende i Piemonte här
>>> Läs mer om bilsemester i Italien här

 
search map