Piemonte Berget Monviso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Berget Monviso I Piemonte med sin pyramidiska form är en del av Cozie Alperna och reser sig ”ensamt” och majestätiskt, och dess läge gör att det syns även på mycket långt avstånd. Vid en riktigt klar dag kan man till och med se berget från spiran av Domkyrkan mitt i Milano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Monviso berget är framförallt känd för att det är härifrån, i dalen Valle del Re som floden Po har sin källa. En av legenderna som omger Montviso är att Hannibal med hela sitt följetåg (elefanter inkluderade) gick över denna bergskedja på sin väg till Rom, men då de vid ett ställe stötte på en återvändsgränd och eftersom Hannibal absolut ville vidare så sprängde de ett hål i klippan som stod i deras väg genom att elda vid klippväggen och sedan hälla på ättika för att på detta sätt spränga ett hål i berget. Vart denna tunnel skulle finnas vet man ännu idag inte då man inte kan finna ett ställe vart detta skulle kunna vara möjligt.

Idag är det mycket populärt bland alpinister och vandrare att på nätterna sova i några av de alpstugor som finns här för att på dagarna beundra det majestätiska berget ur alla dess synvinklar.

 
search map