Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Asti, staden som oftast förknippas med det söta mousserande Spumantevinet, ligger belägen mitt i landets främsta vinregion. Framställt av Moscato druvan är vinet sött och med låg alkoholhalt, ofta avnjuts drycken till en söt dessert eller som aperitif och är italienarnas favorit vin till festliga tillfällen..

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden är rofylld och vacker med medeltida torn och eleganta kyrkor. Norr om centralstationen hittar man Piazza del Campo del Palio, Astis största torg och var man kan parkera innan man går på upptäcktsfärd i staden, t.ex. på butiksgatan Corso Vittorio Alfieri. Man skulle tro att det är detta torg som används till stadens årliga hästkapplöp - Palion - denna tar dock plats på Piazza Alfieri efter en procession genom staden var folk är iklädda kostymer från Medeltiden. Loppet som går av stapeln den tredje söndagen i september kan faktiskt mäta sig med palion i Siena. Storlekmässigt är Asti med sina ca. 75.000 invånare omkring dubbelt så stor som den andra viktiga vinstaden Alba.

Läs mer om Asti

I september hålls även den lokala vinfestivalen - Douja D’Or- som är en festival som består av en marknad med några av de mest kostsamma och prestigefulla vinerna, vinprovning samt olika konferanser och föreläsningar med mat och vin som tema. Tanken med festivalen är att göra folk uppmärksamma på hur man finner de bästa vinerna i hela Italien och var man finner de historiska byggnaderna i centrum av städer. I september firar man även – The Festival delle Sagre astigiane (the Asti Popular Festival) – som hyllar jorden på det sätt man gjorde förr i tiden. Man firar med en parad var över 3000 människor spelar ett rollspel som berättar om böndernas liv och arbete. Festivalen slutar med att Campo del Palio blir till Italiens största utomhus restaurang.

Dölj texten
 
 
search map