Agriturismo i Acqui Terme i Piemonte

Cascina Marcantonio

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du ankommer till Cascina Marcantonio - också om du ankommer efter solnedgången vilket vi gjorde, så kan du fortfarande känna av den fantastiska utsikten som väntar på dig när du slår upp ögonen efter en natts sömn. Cascina Marcantonio ligger nämligen på en unik utkiks-plats, där vinmarkernas och backarnas profiler skapar ett spännande mönster, som på ett äventyrligt sätt skiftar i nyanser, både när solen är uppe, men också när den gott ner igen.

Lugn, ro och härlig gästfrihet

På Cascina Mercantonio bor du i området Monferrato, som är en del av det välkända vindistriktet Langhe Roero Monferrato, varifrån de berömda Barolo-vinerna härstammar. Monferrato ligger samtidigt mitt emellan Acqui Termes hälsofrämjande kurbad (testa själv att dricka ett glas av det 73 grader varma svavelaktiga vattnet) och Canellis 13 km långa underjordiska katedraler, där oanade mängder Spumante finns lagrade. Njut av den förtrollande utsikten över lanskapet från Cascina Marcantinio i de lugna omgivningarna med en avslappnande stämning. Guido och Andras diskreta gästfrihet rymmer också deras gemensamma passion för matlagning - Guido har också en passion för cykling och är faktiskt professionell cykelguide både här i området som i andra bergsområden i Italien. Är du själv en cykelentusiast, finns det ett stort urval cykelrutter precis utanför dörren.

Läs mer om Cascina Marcantonio

Mat med traditioner

Andrea och Guido driver, utöver det trevliga övernattningsstället, också en traditionell restaurang som skiljer sig från många andra i Langhe-området, på grund av den fantastiska utsikten från matsalen. Då de renoverade den gamla ladan, har de tagit hänsyn till att gästerna ska kunna njuta av utsikten över de omkringliggande vinmarkerna. Därför har de valt att installera några mycket stora glasfönster som för att du rent faktiskt har svårt att känna om du befinner dig utomhus eller inomhus. Det är en stor fördel under sommarmånaderna, men också i yttersäsongerna. Kocken har stort fokus på att låta gästerna smaka på lokala traditioner, som är baserade på solid mat med input från Liguriens kust och Piemontes inland. Oavsett om du väljer kött eller fisk, kommer årstiden bestämma tillbehören och de kommer nästan alltid från gårdens marker. Det är också värt att smaka på den lokala osten, som bjuder på intensiva och varierande smakupplevelser. Husets vin är av egen produktion, men du kan också välja att starta din måltid med en sprudlande Spumante från Canellli och Asti, för att sedan fortsätta med de robusta vinerna från provinsen Cuneo.

En liten pool med storslagen utsikt

Om du längtar efter en dag med avslappning kan vi rekommendera poolen, där tiden nästan står still medan du njuter av panoramautsikten. I trädgården och på den härliga solterrassen, kan du också njuta av ett gott glas av husets eget vin, medan du ser fram emot kvällens måltid. Tillhör du de aktiva, kan du också ta en dag på cykel, eventuellt i sällskap med Guido. Eller så kan du starta dagen med ett friskt dopp i poolen, innan du åker på utflykt till en av alla de spännande utflyktsmålen i närheten. I Acqui Terme hittar du en trevligt stadskärna med både butiker och restauranger, och det tar inte mer än 10 minuter att köra dit (5 km).

Trivsamma rum

Guido och Andrea har inrett 9 härliga rum i deras stora hus. Rummen präglas av de rustika materialen från den gång då byggnaden uppfördes för snart 100 år sedan, och är inredda med stil och ett öga för komfort. Trots att de inte tillhör de mest lyxiga av rum, som finns i området, är de trevliga och har en mysig prägel. De har alla eget badrum med toalett och dusch eller badkar. Rummen har namn efter de nio tuffaste backarna för cyklister i området.

Hyr hela gården till ett större arrangemang

Planerar du att spendera semestern, eller fira en större händelse, med många vänner och familjen, kan ni med fördel hyra hela gården och på det sätt ha allt, inklusive pool, exklusivt för er själva. På det sättet kan ni kombinera det behagliga med att bo på ett hotell, med daglig städning, frukost och reception, med att ha de gemensamma utrymmena för er själva, och kunna ha en fest utan att tänka på, om ni stör andra gäster. En ytterligare fördel är att ni har en restaurang på plats, och behöver inte tänka på att ta taxi någonstans, eller köra själv.

Rummen på Cascina Marcantonio

Dubbelrum

Fina loft-rum på cirka 17-19 m² med synliga takbjälkar och låga fönster. Queen-size säng på 160 x 190 cm. Rummen har eget badrum.

Dubbelrum (deluxe)

Fina rum på cirka 19-23 m² med stora fönsterpartier, king-size säng på 200 x 200 cm. Rummen har eget badrum. I förhållande till standardrummen är deluxe-rummen alltså större, ligger på markplan eller på andra våningen och har en mer designad inredning.

Juniorsuite

Vackra och rymliga rum på ca. 48 m² med stora fönsterpartier och king-size säng på 200 x 200 cm. Rummen har en avdelning med vardagsrum och eget badrum.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map