Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Monferrato på UNESCOs lists

Du hittar Acqui Terme i Piemontes södra del, på gränsen till Ligurien. Monferratos böljande backarna är draperade med vinmarker, och härifrån området kommer bland annat vinerna Brachetto och Moscato. Här möter du inte många utländska turister, så du kan lugnt gå på upptäcktsfärd. På sommaren råder en frisk och ren luft här, som kommer från Po-slättens hedar. Det finns ett utomhus-friluftsbad där du kan slappna av på barnens premisser, eller njuta av atmosfären i en av de kurorter som staden är känd för.

Mat och vin

Staden är mycket aktiv i organiseringen av mässor och byfester med vin och gastronomi som huvudtema, och här hittar du också många vinkällare och "Enoteche" vilka motsvarar lite folkligare värdshus med vin som huvudelement. Om du känner för en lite längre utflykt, så ligger Acqui Terme perfekt - härifrån kan du nå storstäder som Milano och Turin på ca 1,5 timme, och Genova på drygt 1 timme. Sistnämnda ligger på Liguriens kust, så varför inte ta en dag vid havet när du ändå är i närheten?

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Kurort med varma källor

Acqui Terme är en traditionell kurort med flera varma källor, och mitt på ett av stadens torg springer en av dessa bra med sitt svavelhaltiga vatten på 75 grader. Då dess vatten har rykte om att ha en helande effekt, står de lokala invånarna alltid omkring den för att dricka en klunk, eller inandas ångorna - eller hälla de hälsobringande dropparna på flaska.

Något för livsnjutare

Staden är väldigt trevlig, med otaliga restauranger, caféer, flera bra vinbarer och vackra byggnader. Särskilt poolen från början förra århundradet har bidragit till den speciella och vackra arkitekturen. Med sin lugna rytm är Acqui Terme ett perfekt resmål för livsnjutare.

Läs mer om Acqui Terme

Dölj texten
 
 
search map