Semester i semesterbostad eller på hotell i norra Italien

Spendera din semester i vackra Norditalien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Italien är ett land som fascinerar sina besökare. Något av det som karaktäriserar Italien - utöver osedvanlig läcker mat, vacker arkitektur och ett skönt klimat - är landets enorma variation. Oförstörda berg, djupa sjöar, vulkaner, vita sandstränder, frodiga, gröna landskap, pulserande storstäder och charmerande landsbyar; Italien har allt och lite till!

Mest populärt i norra Italien:

Stora skillnader mellan norra Italien och resten av landet

Landets 20 regioner är alla vitt skilda, men en särskilt viktig skiljelinje går mellan norr och söder - men det existerar inte en helt precis definition på vad som är norra Italien, och vad som är södra Italien... Det finns både äkta kontroverser mellan norr och söder, som till exempel det politiska partiet Lega Nords uttryckta önskan om att frigöra de två delarna från varandra; samt mer humoristiska och vänskapliga skämt mellan norr- och syditalienare. Det sistnämnda är lyckligtvis mest förekommande och som semestergäst kan du bara se fram emot att norr och söder tävlar om vem det är som lagar bäst mat, eller vem som bäst tar emot och välkomnar sina gäster.

Följande regioner benämner de flesta som tillhörande den norra delen av Italien - och här kommer också några korta rekommendationer till din semester i var av dessa regioner:

>>> Här hittar du en översikt över alla resemål i Italien

Stor kulturell variation och de vackraste städer

Om du vill åka på storstadssemester och gärna vill kombinera det med en tur till norra Italien, tänker du på helt rätt sätt. I norra Italien ligger några av Europas mest storslående städer, och både Florens, Venedig, Milano och Siena är mästervärk i sig själva. Dessa städers arkitektur kommer att få dig att tappa hakan och bli förstummad av människors genialitet och näsa för estetik, samt över Italiens kulturella rikedom. Inom norra Italiens informella gränser kommer du att få uppleva stor variation mellan regionerna. I Piemonte kommer vissa städer nästan få dig att känna som att du befinner dig i Frankrike, i Sydtyrolen är tyska det dominerade språket och i Friuli-Venezia-Giulia i det nordöstra hörnet möter du en imponerande etnisk och språkmässig cocktail, som också inkluderar slovenska. Generellt är tendensen, att ju längre in mot centrala Italien du tar dig, desto mer ärke-italiensk blir kulturen på det mån som vi svenskar ofta föreställer oss. När du kommer längre söderut blir kulturen mer latinsk med inslag av spår från mellanöstern.

Få ut det mesta - och bästa - från din resa till norra Italien

Det äventyrligt vackra och varierande norra Italien är en fröjd att utforska, och om du väljer att resa med In-Italia kan du bo på några av områdets härligaste hotell samt använda dig av vår expertis om Italien både före, under och efter din resa. Vår lokalkännedom hjälper dig att få ut det optimala från din resa i norra Italien. Det är svårt att fatta sig kort när man ska beskriva norra Italien, som är ett området otroligt rikt på både natur, kultur och historia. Faktiskt är det svårt att överhuvudtaget beskriva det - det råder inga tvivel om att norra Italien är något man ska uppleva med sina egna ögon. Vi vill dock ändå ge dig ett intryck av alla de attraktiva möjligheter du har när du beslutat dig för att din resa ska gå till norra Italien.

Bila själv till den nordliga delen av Italien

Precis som vi har nämnt genom listan här ovan så finns det många olika sätt att spendera semestern på i norra Italien.
Du kan utforska norra Italiens fantastiska landskap, slott och småstäder på en kör-själv-semester, där du har maximal frihet och flexibilitet. Det blir en upplevelserik semester där du själv sätter ramarna tillsammans med din partner och dina barn - och skapar minnen ni sent ska glömma.

Topp 3 resmål när du kör själv till Italien
- Kör-själv till Gardasjön
- Kör-själv till Toscana
- Kör-själv till Bibione och Lido di Jesolo på Adriatiska havskusten

Storstadssemester med familjen eller din bättre hälft

Eller varför inte piffa till vardagslivet lite, eller återupptäcka kärleken på en storstadssemester under en långweekend, där du bor centralt i romantiska Venedig, fantastiska Florens eller majestätiska Milano och njuter till fullo av dessa städers utbud? Shakespeares vackra Verona, där Romeo och Julia utspelar sig, är också ett klassiskt resmål då det kommer till storstadssemester.

Topp 3 resmål för storstadssemester
- Storstadssemester i Venedig
- Storstadssemester i Florens
- Storstadssemester i Milano

Semester för hela familjen

Hela familjen kommer att älska de lantliga omgivningarna i Toscana, där ni kan njuta av ett svalkande dopp i hotellets pool och samtidigt bo i promenadavstånd till en liten kulturstad - eller varför inte en härlig familjesemester vid klassiska och vackra Gardasjön, där ni slappnar av under olivträdens skugga, medan barnen leker tillsammans?

Topp 3 destinationer för en familjesemester i Norditalien
- Familjesemester vid kusten i Toscana
- Familjesemester vid den södra delen av Gardasjön
- Familjesemester i Caorle söder om Venedig

Matkulturen är hela resan värd!

Norra Italien är fyllt till bredden med muséer i världsklass, romerska ruiner, storslående städer, vingårdar och pittoreska småbyar utspridda över det autentiska back-landskapet som kännetecknar en stor del av området. Du kan äta din middag på fina restauranger som är så berömda att de knappt tycker det är nödvändigt att marknadsföra sina Michelin-stjärnor.

Du kan också inta din middag i mer avslappnade omgivningar vid sidan av den lokala katolska prästen och den lokala polischefen på en av norra Italiens många osterior (små lokala restauranger) och trattorior. Dessa restauranger är oftast familjedrivna, och ägarna har spenderat generationer på att utveckla deras egna, perfekta version av de lokala specialiteterna som helt säkert kommer få det att vattnas i munnen på dig!

I norra Italien, där många tar ära i att utnyttja lokala råvaror samt att ta sig god tid att förbereda maten, utgör mat och vin ofta ett centrum för en trevlig samvaro. De kommer också att uppleva på din semester, att det smakfulla rödvinet från norra Italien passar perfekt till exempelvis ett mört oxkött tillagat med rika, krämiga såser, färska örter och vitlök. Smakupplevelsen kommer endast överträffas av den härliga stämningen på de lokala restaurangerna, där njutningen av maten och avslappnade samtal går hand i hand.

Semester inom köravstånd

Från södra Sverige är den ca 1200 km till norra Italien, och väl framme väntar dig en storslående natur och trevliga städer. Maten, dialekten, arkitekturen och landskapet ändrar sig från region till region via korta avstånd.

Besök till exempel Liguriens medeltida städer i pastellfärger, som ligger som pärlor på ett snöre längs med den italienska rivieran, och som binds samman av vackra stränder och förvridna klippsträckningar. Eller gå loss med shoppingen i Milano, Bergamo eller Bologna. Du kan också välja stämningen vid sjöarna - kanske stort, klassiskt och turistvänligt vid Gardasjön, eller mer intimt och oförstört vid Ortasjön eller Iseosjön. Likså finns det många vindistrikt samt målande platser vid Adriatiska havet: långa, breda sandstränder så långt ögat kan nå. Barnen kommer att älska det! Norra Italien ger er allt och lite till - och passar både stora som små!

 
search map