Res på semester med MTB Mountainbike i Italien

Res på semester med mountainbike i Italien
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

På en mountainbike-semester upplever du mer

Om du kör MTB har du, oavsett om du själv tar med den från Sverige, eller hyr den vid ankomsten till din semesterort, en sann lekplats framför dina fötter i form av Italiens backar, dalar och berg. I många av landets regioner kommer du, med relativ lätthet, kunna komma nära på en oförstörd natur, som inte kan upplevas på ett bättre sätt än från cykelsadeln. 

På mountainbike kan du cykla på platser som är relativt otillgängliga, och därmed är du nästan garanterad upplevelser som ligger långt ifrån dem som mainstream-turismen normalt får uppleva.

Italien lockar med panoramautsikter och spännande terräng

Om du har lust till en utmanande bergscykling mellan dramatiska toppar, har du ett stort urval i Italien. Vi kan rekommendera bergiga regioner som Piemonte, Lombardiet och Sydtyrolen, där Alperna väntar på dig och din cykel. Om du vill uppleva kanske den bästa bergscyklingen som går att uppleva på mountainbike, vilken samtidigt är rolig och inte i svåraste laget, så överväg den fantastiska sträckan genom naturparken Sauze d"Oulx i Piemonte. Denna sträcka vid gränsen till Frankrike är otroligt vacker och terränngen är relativt snäll.

Eller varför inte åka på en ö-semester med mountainbike? På de natursköna och historiskt spännande öarna Sardinien och Sicilien är såväl inlandet som kusterna en fröjd att upptäcka med mountainbike. Även Toscana bjuder in till cykling med sina berg och sitt backiga landskap. Vid Gardasjön kan du likaså få god användning av din mountainbike, och det är ett perfekt sätt att få se stora delar av både sjökusten och landskapet runt Italiens största, och möjligen också vackraste, sjö.

Rundresa eller dagsturer – du bestämmer

Det finns självklart mpga olika sätt att åka på mountainbike-semester i Italien. Många väljer att själv ta med cykeln hemifrån, men i de flesta större städer, samt på platser med mycket turism, kan man också hyra sin cykel. Några semesterboende, framförallt de som ligger nära naturreservat i bergområden, har cyklar till sina gästers förfogan, så att du lätt och bekvämt kan åka iväg på dagsturer i naturen runt din semesterbostad.

Kanske har du lust att göra din mountainbike-semester till en rundresa, där du cyklar mellan olika städer, sevärdheter och naturområden, och bor en natt eller två i olika semesterbostäder längs vägen. Eller kanske vill du använda din semesterbostad som bas, varifrån du sticker iväg med din mountainbike på långa avstickare i omgivningarna och tittar närmre på allt det som området har att erbjuda. 

Det är upplagt för att kombinera en bilsemester med en mountainbike-semester om du önskar optimal flexibilitet. Du är alltid välkommen att kontakta In-Italia om du önskar fler tips inför din mountainbike-semester i Italien.

>>> Läs mer om cykelsemester i Italien här.

 
search map