Semesterbostäder & hotell i Termoli

Hamnen i Termoli varifrån det är båtförbindelse till Tremitiöarna Den ståtliga borgen Castello Svevo
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Man tror man känner Italien utan och innan - och ändå lyckas den historiska kuststaden Termoli att framstå som en väldigt trevlig överraskning längs den Adriatiska kusten i den lilla oupptäckta regionen Molise.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Termoli är vacker! En rad faktorer bidrar till att Termoli ser bra ut från alla håll: blad dessa faktorer kan man enkelt framhäva Svevo-fästningen, gamla stan med ringmuren och färgglada husfasader, de traditionella fiskposterna, sk. trabucchi och slutligen den långa, breda sandstranden med det kristallklara Medelhavet.

Läs mer om Termoli

Gamla stan

Den gamla stadsdelen, Borgo Vecchio ligger ut över havet på en avsats och verkar till synes ointagligt med sin position och obrutna ringmur. Det har också funnits goda skäl att försvara staden från fiender som genom århundraden varit många. Den välbevarade gamla stan präglas av små gator och gränder likt en labyrint som helt plötsligt öppnar upp sig för små stämningsfulla torg eller ut till havet. Speciella byggnadsverk i gamla stan är den romerska katedralen från 1200-talet och fästningen Castello Svevo som går tillbaka till normanderna omkring år 1000 - den fungerar numera som ett regionalhistoriskt museum. I gamla stan finns det ett par matställen - annars hittar man stadens huvudsakliga butiksstråk i första hand i de angränsande gatorna. I staden firas varje år den 3:e augusti då man firar helgonet San Basso ute på vattnet, medan man den 15:e Augusti firar Solimano II med massor av fyrverkerier.

Stranden

Vid foten av gamla stan börjar den långa, vita sandstranden som fortsätter så långt ögat kan nå. Den första delen är offentlig och därmed gratis medan resten beträdes mot betalning då den är utrustad med solstolar och parasoller. Stranden är tilldelad Blå Flagg som bevis för sin höga standard. Det finns gott om parkeringsplatser på Via Oliviero som ligger centralt i förhållande till både stranden och gamla stan.

Hur tar jag mig dit?

Termoli ligger i regionen Molise längs den adriatiska kusten. I norr gränsar den till Abruzzo och söderut till Apulien. Man kan med fördel flyga till Pescara varifrån det är ca. 110 km till Termoli. Alternativt är det ca. 300 km från Rom, ca. 200 km från Napoli och drygt 200 km från Bari som är det bästa alternativet eftersom det är motorväg hela vägen och tar endast ca. 2 timmar. Det finns tågstation i staden och motorväg A14 (Bologna-Bari) går direkt till dörren.

Närområdet och utflyktsmöjligheter

Termoli har turen att ha en välfungerande hamn varifrån den primära rutten går till Tremitiöarna. I övrigt seglar man även till öarna från städerna Rodi Garganico, Peschici och Vieste. I hamnen finns det gott om parkeringsmöjligheter och Tremitiöarna passar utmärkt som en dagsutflykt med bas i Termoli. Bland andra utflykter rekommenderar vi den historiska kuststaden Vasto (30 km) eller Gargano Nationalpark som med sin regnskogsliknande vegetation, vackra sandstränder och kritvita klippor ligger endast en timmes bilresa bort. Slutligen rekommenderar vi att utforska hemregionen Molise där man verkligen har möjlighet att besöka det autentiska och pittoreska. Prova t.ex. Agnone som är känd för sin tillverkning av kyrkklockor.

Dölj texten
 
 
search map