Semesterbostäder & hotell i Sepino

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sepino är en liten trevlig stad, som ligger i bergen vid gränsen mellan Campania och Molise. Den tillhör en av Italiens vackraste städer (I Borghi più belli d'Italia).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Historiskt Centrum

Stadens historiska centrum visar ett medeltida ursprung. Det centrala torget är omgivet av en labyrint av smala stigar och gator som tar dig runt hela staden. Dess 2000 invånare vaktar dock ingen stor skatt eller sevärdhet - det som gör området verkligen unikt, ligger kort utanför staden och, är den forntida staden Saepinum - ett Pompeji i miniformat, där det ännu bor människor.

Läs mer om Sepino

Den forntida staden Saepinum - Den arkeologiska parken

Saepinum består, liksom Pompeji, av resterna av en hel romersk stad, dock i långt mer överskådlig storlek. Saepinum är en tämligen översedd pärla, och om den inte hade legat här, i det glömda Syditalien, och så nära Pompeji och Herculaneum, hade den säkert fått ta större plats i guideböckerna. Staden övergavs för 1600-1700 år sedan. Man vet inte varför - den bara övergavs, och har alltså inte som Pompeji utsatts för en naturkatastrof.

Utgrävningen ligger mycket avsides i landskapet söder om regionen Molises huvudstad Campobassp, nära huvudvägen mellan Campobasso och Benevento. Skyltningen till stället kan vara lite svår att hitta, men det är absolut värt ett försök. Det finns både natur- och kulturupplevelser att ta del av här, och det kan rekommenderas att ta med en picknick och vara låta tiden rinna iväg i dessa fina omgivningar. Det finns en bar, om kaffelusten skulle smyga på.

Att besöka Saepinum kostar ingenting, och man kan gå in på den antika stadens gator där du promenerar på de ursprungliga kullerstensgatorna och möter resterna av en kvarn, marknadsplatsen och av bostäder och tempel. Det finns också en liten teater med tillhörande museum. Extra charmigt är det att det också finns moderna bebyggelse här inne, som man emellanåt kan se då det hänger tvätt på tork utanför fönstren.

Stadsmuren står fortfarande intakt. Du kan följa den på åkrar och ängar på andra sidan med cikadorna sjunger i bakgrunden, och när du når fram till stadsporten så måste du stanna upp och beundra den 1900 år gamla inskriptionen på grinden som säger att kejsaren förbjuder stadens tjänstemän att genera hedarna som passerar området.

Dölj texten
 
 
search map