Resor till Molise

Njut av lugnet på en resa till Molise - Italiens minst kända region
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Molise

Molise - omgiven av grannregionerna Abruzzo i norr, Apulien i sydväst, Lazio i väst, Campania i söder samt Adriatiska havet i öst - är en av Italiens minsta regioner (endast Aosta är mindre) med sina 4.438 kvadratkilometer och sina 313,348 invånare, varav cirka 50 000 av dessa bor i regionshuvudstaden Campobasso. Regionen är indelad i två provinser, varav den ena är uppkallad efter regionshuvudstaden Campobasso, medan den andra är uppkallad efter provinshuvudstaden Isernia.

Molise bjuder bland annat på hjärtvänlig gästfrihet, oförstörda stränder, stolta och levande kulturtraditioner, en fantastisk, rustik gastronomi, massor av soltimmar och en fantastisk natur.

Sistnämnda kan du bland annat uppleve i Matese-området, på gränsen till regionen Campania, där du kan gå på upptäcktsjackt i de djupa skogarna i området, och - om du har tur - kan se björnar, vildsvin, örnar och vargar; eller plocka svampar i bergen om hösten. Du bör också besöka den 44.000 hektar stora nationalparken för Abruzzo, Lazio och Molise, som ligger i det nordvästra hörnet av regionen. Parken, som är en av de äldsta nationalparkerna i Italien, rymmer bland annat en tredjedel av alla botaniska sorter i Italien, samt 50 markerade vandringsleder.

När du vill slappna av lite, med rikliga  mängder sol och havsvatten, kan du åka ut till någon av Molises alla trevliga stränder vid Adriatiska havet - t.ex. till Termoli, som är en liten fiskar- och badort, men som räknas som regionens huvdstad längs kusten. Utöver dina fina sandstränder, har staden en borg från 1200-talet samt en domkyrka. Från Termoli kan du välja att besöka de vackra Tremiti-öarna, som bjuder på oförstörd natur, kristallklart vatten, mystiska grottor och branta klippformationer. Termoli har för övrigt den enda båtrutten till öarna, vilken går året runt.

Och om du får lust att uppleva några kulturella sevärdheter, kan du besöka regionshuvudstaden Campobasso, som bland annat bjuder på ett välhållet medeltida centrum; provinshuvudstaden Isernia, som är känd för sina spetser och historiska byggnader; eller bergslandsorten Agnone som är världskänd för sin produktion av kyrkklockor. 

>>> Få mer information till en semester i Molise här

 
search map