Semesterbostäder & hotell i Campobasso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mitt i Italien

Campobasso är regionshuvudstad i regionen Molise och har cirka 50 000 invånare. Staden är belägen ovanför flodbädden av Biferno-floden, och är omgiven av bergen Matese och Sannio. Med sin placering på cirka 700 meter över havet, och nära bergskedjan Apenninerna, är Campobasso en av de kyligaste städerna i södra Italien. Om vintern är det inte långt till skidorten Campitello Matese med över 40 km pister och spår för längdskidåkning. Hela Molise är ett vackert naturområde och Gargano National Park är ett av dem, som sträcker sig österut ner till Adriatiska Havskusten. Cirka 1 timmes biltur österut från Campobasso ligger Termoli på kusten, där du hittar vackra sandstränder och en gammal fästningsby som blivit ett populärt semestermål där du kan lapa sol och leva strandliv med familjen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Välbevarat medeltida centrum

Staden är uppbyggd runt en backtopp, med fästningen Castello Monforte (byggd år 1450) som tronar på toppen. Själva det historiska medeltida centret högt upp, är mycket välbevarat och vackert, och kommer du inte hit för att titta på stadens sevärda kyrkor, så bör du komma för att njuta av de vackra kullerstensgatorna eller stadens gröna park, Villa du Capua. Staden är dessutom känd för sina hantverksmässiga kunskaper inom framställning av knivblad (både till saxar och knivar), vilket har föregått här sedan 1400-talet. Slutligen är staden välkänd för sina päron, och den päronformade osten scamorza, som ofta röks och således har en varmbrun skorpa. Staden huserar dessutom regionens universitet.

Läs mer om Campobasso

Tågstation och transport

Det finns en tågstation mitt i staden, som förbinder två linjer; en kommer från Termoli vid kusten, den andra från Benevento i grannregionen mot väst, Campania. Då det är en större station, finns bra förbindelser med Rom, Napoli och universitetsstaden Pescara i grannregionen Abruzzo.

Händelser och evenemang

Om du är i Molise under påsken, eller i slutet av maj/början av juni, får du inte missa följande händelser i Campobasso:

Processione di Gesù Morto. På långfredagen går en sjungande kör på runt 700-800 personer, genom stadens gator i det de kallas "Jesu död". En känsloladdad begivenhet, som sammanbinder staden. Upptåget startar vid kyrkan Santa Maria della Croce och passerar förbi de institutioner i staden, som representerar lidelse, såsom stadens fängelse.

L’Infiorata tar plats varje år den 31 maj, och är en hyllning till Madonnan. Ett upptåg tar sin start i kyrkan Santa Maria Maggiore, och vandringen genom staden går på blomsterbeklädda gator, därav namnet, som betyder blomsterutsmyckning. Blommorna i sig själv är en föreställning, då de är lagda med stor omsorg och uppfinnelserikedom, i vackra motiv och vackra färger.

Crociati e Trinitari tar plats den 2 juni. Händelsen är baserad på en historia om hur två munkordnar - Crociati och Trinitari - var i krig med varandra men uppnådde freda via en tredje man nämligen Cappucciner-munkarna. Detta firas på denna dag med ett tåg som går genom staden, där man klär sig i tidsenliga kläder.

La Sfilata dei Misteri På dagen för ”Kristi lekamens högtid”, Corpus Domini, sker det återigen ett upptåg på stadens gator - och vilket upptåg sen! 13 Misteri (mysterier) i form av levande motiv - idémannen bakom traditionen är den lokala konstnären Paolo Saverio Di Zinno som skapade denna händelse omkring 1748 - blir omkringburna på skuldrorna av portatori (bärare) på trä- eller metallplattformar till tonerna av musik. Det är tal om religiösa motiv, ofta omringade av små änglar (barn), som konstfärdigt hänger i luften med vingar och blommor. Och mysterierna framställs av duktiga ingegni (talanger), som avbildar scener från Biblen eller ett helgons liv. Det hela tar plats på morgonen på ”Kristi lekamens högtid”, och händelsen är en av de vackraste, religiösa festligheter i hela Italien, och är verkligen värt ett besök. ”Kristi lekamens högtid” infaller den första torsdagen efter Heliga Trefaldighets Dag.

Skidåkning och sommaraktiviteter

I närheten av Campobasso (ca 45 km) är det möjligt att åka skidor på vinterhalvåret, vid Campitello Matese skidresort, där det finns 3 stolliftar och 3 ankarliftar. Det finns 40 km pister fördelade på blå, röda och svarta pister. På sommaren är området perfekt till vandringsturer, ridturer, cykelturer eller flygturer (paragliding) i, genom, längs eller över klippsidor, frodiga skogar, sjöar och imponerande grottor.

Dölj texten
 
 
search map