Agriturismo i Agnone i Molise

Masseria Santa Lucia

Utsikt till Molises inbjudande berglandskap Gemensam terrass Det trevliga värdparet Ingången till Valentina Ingången till Alessandra Ett av de fina och välinredda rummen
 
Masseria Santa Lucia är inte tillgänglig i dagsläget
Masseria Santa Lucia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Agnone här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mellan böljande kullar, skog och oliv- och vinodlingar finner man Masseria Santa Lucia djupt inne i det autentiska och okända Molise på 400 m.ö.h. Gården ligger fint med sina 10 hektar mark på en sluttning med utsikt till de omgivande bergstopparna med varsin stad på toppen; Agnone, Poggio San Nita, Pietra Abbondante och Caprecotto.

Genuin och familjär syditaliensk gård

Det är tal om ett mindre, rustikt och pittoreskt lantställe med flera mindre byggnader. Runt byggnaderna går flera stigar där man valt att lägga poolen på den mest centrala plats tillsammans med en härlig gemensam terrass i trä samt gårdens egna taverna där gästerna tillsammans blir serverade de ytterst vällagade rätterna utmed ett långbord under pergolan. Utsikten till den omgivande naturen är häpnadsväckande och kan närmast betraktas som rent "ögongodis".

Läs mer om Masseria Santa Lucia

Gemensamma område

De gemensamma område är inredda med moderna utemöbler och parasoller. På den stora terrassen finns det bordtennis och i närheten även en liten lekplats för de minsta. Poolen som mäter 5 x 10 meter (djup på 130-280 cm) är utrustad med en liten trampolin och vid poolkanten finner man solstolar och parasoller. Dessutom finns det utomhusdusch. Hela poolområdet är inhägnat vilket gör det optimalt för småbarnfamiljer.

Köksträdgården

Nedanför bostäderna ligger familjens egen köksträdgård som mer eller mindre gör dem självförsörjande och som gäst på gården är man välkommen att ta för sig bland godsakerna under vistelsen. Man är även välkommen att under hösten deltaga när man på gården skördar valnötter (i oktober) och oliver (november) ifall detta skulle vara av intresse.

Mottagningen

En sak är de fina faciliteterna på gården, en annan är Familjen Galossos välkomnande man får vid ankomsten. De bor själva i en mindre lägenhet på gården och ser alltid till att gästerna har det bra samt lagar den förtrollande mat som serveras i tavernan. Middag på gården ska bokas och betalas separat på plats. Skiner solen serveras maten utomhus. Fadern brukar jorden runt gården medan modern står i köket. Det är på så vis möjligt att titta och vara lite delaktig i matlagningen. Allt tillagas från grunden; färsk pasta, likörproduktion, brödbakning mm. Den middag som erbjuds på gården varierar alltid och är baserad på årstidens möjligheter samt deras egen olivolja och vin.

Som gäst på Masseria Santa Lucia ska man bara fråga och så vill värdfamiljen göra allt de kan för att tillmötesgå gästernas önskemål. Det finns ett väl förberett material kring vandringsturer och utflyktsmål i området precis som gården har en informationsrik välkomstmapp i Tavernan som alla kan titta i. Det italienska värdparet är vana vid engelsktalande gäster från hela världen - men det är mestadel deras barn som också arbetar på gården som talar engelska och franska.

På gården finns naturligtvis gratis parkering med plats för alla gårdens gäster. Dessutom finns det några mountainbikes till gästernas förfogande samt internet i Tavernan.

Semesterbostäderna

Det är möjligt att bo i rum eller lägenheter på gården som alla är inredda med respekt för den ursprungliga byggstilen och den lantliga kulturen samt tillfört personliga detaljer kring inredningen. Exempelvis har man skapat sänggavlar av gamla antika dörrar, gamla järnredskap används fiffigt och på väggarna pryder antika konstverk. Samtliga badrum har duschkabiner.

Rummen ligger i två olika byggnader och ligger närmast poolen. Lägenheterna ligger fördelade på olika byggnader men aldrig långt ifrån poolen och Tavernan.

Lägenheterna på Masseria Santa Lucia

Dubbelrum Viola

Rummet ligger sidan om Verde på gaveln av byggnaden och skiljer sig genom att det endast mäter 20 m² och därför inte har plats för någon extra säng.

Dubbelrum Verde

Rummet ligger i en låg byggnad på översta delen av gården ut till en liten stängd gata. Med sina 25 m² är rummet fint inrett med dubbelsäng, TV, garderob och badrum med toalett, dusch och hårtork. Det finns plats för en till två extra sängar.

Dubbelrum Valentina

Rummet ligger nedanför poolen på samma nivå. Detta är egentligen två sovrum som är åtskillt via en liten gång där man också finner gemensamt badrum med toalett, dusch och hårtork. Rummet mäter totalt ca. 30 m². Det ena rummet har bra våningssängar i full storlek och utsikt till Agnone medan det andra rummet har dubbelsäng och TV. Det speciella med dessa rum är att de dessutom kan förbindas till lägenheten Alessandria via en invändig dörr så man på så vis får en lägenhet med tre sovrum och två badrum.

Tvårumslägenhet Celeste med 2/4 sovplatser

Denna lägenhet ligger motsatt rummet Viola och har rummet Verde som granne på den översta delen av gårdens byggnader ut mot en liten stängd gata ovanför poolen. Detta är en hcp-vänlig lägenhet på ca. 35 m² som är inrett med allrum och kök med 4 kokplattor, matplats, dubbel bäddsoffa och TV. Dessutom har lägenheten separat sovrum med egen ingång samt badrum med toalett, dusch och hårtork.

Tvårumslägenhet Nicola med 2/4 sovplatser

Denna lägenhet ligger ut mot den stora gemensamma terrassen och har möjligheter att sitta utomhus precis utanför dörren. Man kommer in i ett rymligt allrum med kök på ca. 30 m² med stort välutrustat kök så delas från uppehållsrummet via en bar med barstolar. I det moderna köket finns det 4 kokplattor, ugn och diskmaskin. I uppehållsrummet finns det matplats, lcd-TV och dubbel bäddsoffa. Vidare finns det ett sovrum med dubbelsäng samt badrum med toalett, dusch och hårtork.

Tvårumslägenhet Alessandra med 2/4 sovplatser

Denna lägenhet ligger sidan om Nicola vid den stora gemensamma terrassen. Framför dörren finner man en övertäckt terrass med plats att äta utomhus. Ingången och uppehållsrummet är i öppen förbindelse med köket, dock delat via några stegs upphöjning. Uppehållsrummet är intett runt en öppen spis med dubbel bäddsoffa, soffgrupp och TV. Rummet mäter ca. 28 m². Härifrån kommer man in i köksdelen som gömmer sig bakom några stora skåp således att man kan skärma av matlagningen från uppehållsrummet. Köket har dock endast två kokplattor. På samma våningsplan finner man badrum med toalett, dusch och hårtork. Via en trappa kommer man upp till andra våningen med sovrum med dubbelsäng. Från denna våning kan man via en dörr få tillgång till rummet Valentina.

Dölj texten
 
 
search map