Semesterbostäder & hotell i Agnone

Kyrkan Sant' Antonio
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Man ska leta länge efter en mer enastående utsikt än dem man skådar både till och från bergsbyn Agnone. Staden befinner sig djupt inne i den lilla, ännu okända men ytterst besöksvärda regionen Moline nära Abruzzos gröna hjärta och höga berg.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Placeringen

Landskapsmässigt befinner sig staden i ett berglandskap som dock mest påminner om grönklädda kullar och berg, lite skog samt lite oliv och vinmarker. Utsikten är enastående vacker och bjuder på en färgexplosion utan dess like. Men de stora höjdskillnaderna med berg och slätter inspirerar till lugn och avkoppling sittandes på bymuren och endast njuta, möjligen ledsagat av ett gott lokalt glas vin i handen. Eller som lokalbefolkningen själv så rätt uttrycker sig: "Vi glömmer hur vacker miljö vi lever i, men blir påminda av turisterna som kommer hit och kastar benen upp på muren och bara sitter och stirrar ut över utsikten en hel eller halv dag."
Staden ligger som en kunga krona på sin topp 900 meter över havet med dess grannstäder runt omkring som på samma vis kröner den motsatta bergstoppen eller kullen samt den slingrande bergsvägen som slingrar uppför berget och ger lust till vandring, cykling, klättring eller bara köra uppför med sin hyrda Fiat 500..., om inte för att se staden så för att njuta av landskapet och utsikten.

Läs mer om Agnone

Staden

Agnone består som så många av de italienska medeltida städer av en äldre stadskärna och en förgrening ut i en nyare stadsdel. Men även den mer levande, moderna stadsdelen är inbjudande med affärer, kaféer, matställen och nödvändigheter som bensinstation, apotek mm. I den mer lugna, historiska delen finner man Piazza Plebicito som är det centrala torget. Här finner man en bar, en tobaksaffär och andra små butiker samt en fontän med rent dricksvatten i. Det finns naturligtvis fina utsiktsplatser i staden och för barnfamiljer kan vi nämna att det även finns lekplatser.

Staden har ca. 5.000 invånare samt 16 kyrkor och av dessa 16 bör man särskilt titta närmare på träaltaret i kyrkan Sant'Emidio. Det är naturligt att tro att detta höga antal kyrkor beror på stadens världsberömda produktion av kyrkklockor. Familjeföretaget Pontificia Fonderia di Campane Marinelli är idag öppet för besökare och har även ett museum Museo della Campana för sin produktion av klockor genom historien. Familjeföretaget är det näst äldsta i världen idag och stammar helt tillbaka till år 1000.

Kvalitetsstämpel

Staden har tilldelats den så kallade Bandiera Arancione som delas ut av Touring Club i Italien för små, ??vackra medeltida byar och städer för sin kvalitet som turistmål. Den orange flaggan är syster till den Blå Flaggan som delas ut till miljövänliga och säkra stränder. Och mycket mer behöver man egentligen inte säga om Agnone.

Marknadsdag

Det är marknad i staden om lördagar.

Utflykter och avstånd

Tycker man om en aktiv semester finns det flera vandringsleder i det UNESCO-skyddade naturområdet Riserva Naturale di Orientata Collemeluccio e Montedimezzo som är en vacker möjlighet att utforska den lokala miljön till fots, i och runt Agnone.

Önskar man att kombinera en semester här uppe med möjlighet att bada kan det informeras att vägen till kusten är riktigt bra att man lätt kan köra till kusten för att bada vid stränderna vid antingen Termoli (Molise) eller Vasto (Abruzzo) på ca en timmes bilfärd.

Bland sevärda städer i regionen och området bör man nämna Isernia som bland annat är känd för sin spetsproduktion, och avståndet är ca. 45 km. En annan sevärd stad är Frosolone, känd för sin produktion av knivar och saxar och dit är avståndet ca. 40 km.

I följande städer finner man en internationell flygplats: Rom (200 km), Napoli (145 km), Pescara (95 km) och Bari (280 km).

Dölj texten
 
 
search map