Miljözoner i Italien (ZTL)

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

I Italien har många städer infört restriktioner och infartsförbud i de historiska stadskärnorna. Detta har man gjort för att minska miljöbelastningen i tätbefolkade områden samt för att skapa bättre förhållande för fotgängarna.

Detta betyder att endast bofasta och personer med särskild tillåtelse får färdas i dessa zoner med bil. Skylten är fyrkantig och vit med texten ’Zona Traffico Limitato – ZTL’ och en röd cirkel. Infartsförbudet har man satt upp vid zonens början och vid staden infartsvägar där avståndet till zonen är angivet. Förbudet är som regel tidsbestämt och gäller ofta i tidsrummet från kl. 08:00 till 18:00 men kan variera från stad till stad. Undgå att köra in i miljözonerna då ni kan riskera att bli automatiskt fotograferade (nummerplåten på bilen) och senare få tillsänt oväntade böter till er hemadress.

Ifall ni har bokat hotell inne i en stad så finns det en risk att det ligger i en miljözon. Vi undersöker gärna detta på förhand. I vissa tillfälle kan du nämligen vid ankomst till hotellet informera dem om din nummerplåt i receptionen och hotellet kan meddela kommunen om att ni är deras gäster. Eventuella böter för infart i miljözonen kan då bli annullerad. Registreringen av er nummerplåt ska ske direkt vid ankomst då det inte är möjligt att annullera böter vid ett senare tillfälle. Ifall ni får köra fram till hotellet betyder det dock inte nödvändigtvis att ni också kan parkera vid hotellet. Men de kan hänvisa er till närmaste parkeringsplats eller - hus (oftast mot betalning) dit ni kan köra och parkera efter att ha lastat av bagage.

 
 

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Villa Subretia

Montefalco

search map