Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Urbino är en av de största arkitektoniska pärlorna i hela Italien. Under 1400-talet var den hemstad för ett av Europas mest överdådliga hov, Monfeltro.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här samlades de största konstnärerna, poeter och tänkare. Det är en utpräglad rennässansstad, entydligt markerat av det berömda palatset Palazzo Ducale, som den progressiva rennässansfursten Federico da Montefeltro uppförde under den senare delen av 1400-talet.

Läs mer om Urbino

Staden är i övrigt arkitekten och Renässanskonstnärens Raffaels födelseort och man kan idag besöka hans barndomshem, som idag är inrett som ett museum. Här finns även ett av landets äldsta universitet (grundat 1506) och är idag en levande universitetsstad med ett rikt utbud av kaffèer och butiker. På Piazza della Repubblica kan man sitta och njuta av något gott under de typiska renässans valvbågarna.

Staden ligger med en vacker utsikt över det karaktäristiskt böljande landskapet och är äventyrlig och överväldiogande i all sin prakt. Den bör besökas om man har möjlighet för det.

Dölj texten
 
 
search map