Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den trevliga staden Urbania som ligger vid Metauro floden är ett livligt kulturellt centrum. Här finns en känd språkskola, här delas varje år ut litteratur priser och staden är känd för sin fina keramikproduktion som har rötter ända tillbaka till 1500-talet.

Stadens huvudattraktion är hertigpalatset Palazzo Ducale som idag bl.a. innehåller stadsmuseét och en fin samling av vacker kakel som är framställd i området. En annan av stadens sevärdheter är kyrkan La Chiesa dei Morti som bakom sin fina gotiska entré leder in till de lite otäcka men intressanta mumierna. Mumierna som man kan se blev i början på 1900-talet hämtade från sina gravar och placerade i kyrkan.

Utöver De Dödas Kyrka kan man i Urbania även besöka katedralen som ligger bredvid det biskopspalats som idag är museum. Museet rymmer en målerisamling, en samling religiösa ting och keramik.

Utanför Urbanias stadsmur ligger en stor park, Parco Ducale eller Barco som en gång i tiden var hertigarna av Urbanias jaktrevir.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Marche

Villa Cicchi

Ascoli Piceno

Hotel Emilia

Portonovo

Tenuta Cocci Grifoni

Ripatransone

search map