Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Marche

Mrche ligger i den centrala delen av semesterlandet Italien, och gränsar till grannregionerna Emilia-Romagna i norr, Toscana i väst, Umbrien i sydväst, Abruzzo och Lazio i söder, och det alltid så inbjudande Adriatiska havet i öst. Det bor cirka 1,6 miljoner invånare i regionen, varav drygt 100.000 bor i regionshuvudstden Ancona.

Marche kallas ofta - också av dess invånare - för "Italiens bäst bevarade hemlighet", vilket hänvisar till, att regionen ofta blir översedd som resmål bland utländska turister. Fördelen vid deta är naturligtvis, att du har mer plats att sprida ut dig på, om du åker på en resa till Marche. Och det finns mycket göra: Regionen bjuder först och främst på en vidunderlig natur med ett hav av naturparker och storslagna landskap. Men den bjuder också på de berömda tryffeldalarna, en fantastisk gastronomi, gamla kulturstäder i massor, samt rika möjligheter för en sol- och badsemester vid en av stränderna på regionens 180 km långa kuststräcka.

De bästa möjligheterna för en sol- och badsemester hittar du i badorterna rnt Conero naturreservat och vid Numana, Marcelli och Porto Recanati, samt i områet runt den charmiga badorten Sirolo. När du tröttnat på att slappna av på stranden, eller när du vill ha lite variation, kan du åka iväg på en cykel- eller vandringstur till en av regionens storslagna naturparker. I naturreservatet Parco del Conero, lite söder om Ancona, kan du uppleva det vackra berget Monte Conero, som är täckt av skog och bjuder på en lång rad vidunderliga utsiktspunkter. I det vilda naturreservatet Parco Nazionale dei Monti Sibillini kan du uppleva 70 000 hektars natur fördelade på hela 18 kommuner, däribland den fantastiska bergssjön Lago di Pilate, som ligger cirka 1500 meter över havet. Och så finns det äventyrliga droppstenshålor vid Frasassi, som bjuder på en magisk blandning av ljd, färger och ljus.

I regionshuvudstaden Ancona, kan du uppleva en av Italiens viktigaste hamn, samt intressanta romerska sevärdheter, t.ex. ruinerna av amfiteatern och Trajans triumbåge. Du bör också avlägga ett besök i regionens näst största stad, Ascoli Piceno, som är ovanligt stämningsfull, och Pesaro - Rossinis barndomsstad - samt den lilla vackra badorten Sirolo, som ofta kallas "Adriatiska havets pärla".

>>> Få mer information till en semester i Marche här

 
search map