Hotell i Monterado i Marche

Castello di Monterado

Suite del Principe Suite del Principe Suite del Principe Terrass till Suite del Principe Terrass till Suite del Principe Suite del Principe Suite del Principe Suite del Principe
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Skäm bort dig själv med ett besök på Castello di Monterado, där du kan bege tid ut på upptäcktsfärd i ett område som väldigt få resenärer kommer till, och där tiden stått stilla en riktigt lång tid. Borgen byggdes på ruinerna av ett antikt kloster från år 1000 (cirka). Stadens äldsta dokument härstammar från 1267, och borgen byggdes efter ritningar av arkitekten Vanvitelli, som också står bakom Fontana di Trevi och kyrkan San Giovanni in Laterano i Rom, samt det kungliga slottet i Caserta norr om Napoli.

Harmoni och stämning i borgens majestätiska salonger och gångar

Det är ett privilegium att få möjligheten att bo på en borg som denna, och att uppleva Sig. Orlando som värd. Hans familjehistoria rymmer en massa minnen och verk, som han gärna delar med sig av. Orlando har accepterat sitt öde som väpnare åt de konstverk som gästerna kan njuta av och beundra. De gamla gångarna är ljusa och breda, och det är utsikt mot den inre gårdsplanen. Från salonger och från rummen är det däremot utsikt till det omkringliggande landskapet. Den stora salen, där det serveras frukost, är rikt utsmyckad med fresko-målningar. Den salong, som är dedikerad till musik, är placerad på borgens bastioner och har utsikt över Cesano-dalen och hela vägen ut till havet, som du kan skymta i horisonten på klara dagar. Mys i biljard-salongen, eller i biblioteket, vilka både bjuder på mer än bara biljard och böcker.

Sola och bada precis vid borgen

I slottets gröna och blomsterrika park har Orlando inrett en av de vackraste pooler vi någonsin sett. Du kommer få det svårt att välja vilken utsikt som är den vackraste - den mot borgen eller din mot dalen och havet. Fråga gärna Orlando om alla olika plantor, örter och fruktträd som finns planterade runt omkring, vilka också gör att du kan njuta av doften av blommor och färsk frukt. Vi vill göra dig uppmärksam på, att detta paradis lockar många bröllopspar, och därför kan det hända - framförallt på helgerna - att poolen är reserverad till bröllop under några timmar (upp till en halv dag). Här kan gästerna njuta av en aperitivo, medan brudparet avger sina löften - innan lunch eller middag tar plats i en av slottets salonger.

Borgens kök och stadens mat

Borgens kök nyttjas uteslutande av Orlandos familj, och det härstammar från 1800-talet. Du kan absolut få kika in och se hur man lagade mat på den tiden - men detta kök är inte godkänt efter moderna regler för att användas i restaurangsyfte. På det närliggande torget Piazza Gramsci ligger den lilla Tavernetta sull'Aia, som baserar sin matlagning på lokalt producerade råvaror. Här lagas rätter efter recept som är över hundra år gamla, och man tar särskild hänsyn till årstidens utbud av frukt och grön. Se fram emot den hemgjorda pastan med fyllning (som ravioli och tortelli) och de traditionella pastasorterna passatelli, tagliatelle (båndspaghetti) och gnocchi; och smaka på lokal charkuteri och traditionella ostar på hemlagade piadina (ett slags tunt bröd utan jäst). Allt beroede på årstiden, kan du välja mellan kötträtter baserade på ekologiskt kött från området. Restaurangen är öppen varje dag från maj till september - men håller stängt om tisdagen resten av året. Fråga Orlando om råd till andra bra restauranger i närområdet - han kommer att försöka matcha dina kulinariska drömmar med de bästa husmödrarna och kockarna i området.

Rum med stämning och högt till tak

Borgens rum är alla olika, för Orlando har försökt att bevara den ursprungliga inredningen i så många rum som möjligt. Varje rum har därför sin egen färgskala och sina unika textilier, så det är svårt att beskriva en unik stil. Det är högt till tak, och rummen har wifi, aircondition, sat-TV, kassaskåp och minibar samt - naturligtvis - privat badrum med toalett och dusch eller badkar. Orlando har inrett rummen i två olika kategorier: superior-rum och suiter. Superior-rummen är alla så pass stora (ca. 25 m²) att det finns plats till en extrasäng på rummet. Suiterna består av två separata rum och är dubbelt så stora - eller ännu större. Här kan bo upp till 3 personer, så även en familj med barn kan prova att leka slottsherrar under semestern.

Lyx på Castello di Monterado

Här bor du i ett riktigt hem. Ett vackert, smakfullt och praktfullt inrett hem med en riktigt trevlig familjär atmosfär. Om vem som helst som inte är Orlando hade ägt detta ställe, så hade borgen säkert blivit omgjort till ett lyxhotell med en massa stjärnor och nollor bakom priset. Orlando har valt att bevara slottet som en övernattningsplats, där de flesta har råd att spendera några dagar och efteråt åka vidare med en unik upplevelse i bagaget. Här finns det inga tjänare som bär dina väskor och inte heller någon dörrman som står redo att öppna dörren för dig. Men se istället fram emot att möta en mild man och hans familj, och till att uppleva den lyx det innebär att vakna upp på ett slott, som också är ett riktigt familjehem.

Läs om rummen på Castello di Monterado

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map