Semesterbostäder & hotell i Montefiore all'Aso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Medeltidsstaden Montefiori dell'Aso ligger i ett grönskande och otroligt vackert böljande landskap på toppen av en kulle 411 m.ö.h., och därmed intar sin plats i en pittoresk rad av fem kullar. Därför är det inte förvånande att stadens sköld utgörs av fem gröna kullar var på det växer fem blommor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens sevärdheter
Staden är med på den värdiga listan över Italiens vackraste medeltida städer: I Borghi più Belli d'Italia och utmärker sig på listan tack vare dess skönhet och välbevarade historia. Staden rymmer nämligen flera respekterade sevärdheter som gör den sevärd för besökande i området. Häribland man nämnas flera kyrkor och andra sevärda byggnadsverk samt reliker från stadens försvarsvärn med portöppningar och hela sex torn som går tillbaka till det 15:e -16:e århundrade. Dessutom kan man från staden njuta av de enastående utsiktspunkter och en vacker park som vänder mot Sibillini bergen, som präglar horisonten motsatt havet.

Avstånd och kollektivtrafik
Reser man på en semester enbart med kollektivtrafik bör man veta att den närmaste järnvägsstation finns i kuststäderna: San Benedetto del Tronto (ca. 23 km) eller Porto San Giorgio (ca. 24 km). Med andra ord är Montefiori inte det mest upplagda utflyktsmålet utan bil. Kommer man med bil kan man dock njuta av lantliga omgivningar med endast 9 km till kusten.

Handel
Staden har några butiker och mataffärer samt matställen.

Kulinariska hemligheter
Staden är känd för sin smakpalett som baseras på bönor, spannmål, grönsaker, olivolja och griskött som ledsagas av det lokala röda vinet Rosso Piceno eller Falerio. Fråga efter specialiteterna: Tajuli eller Taccu, som båda är pastatyper tillagade utan ägg, som serveras i fond med grönsaker, griskött, sardiner eller ragu av torkad torsk.

Blommornas stad
Varje år runt maj-juni dekoreras stadens kullerstensgator av blomstermotiv utfört i... blommor. Händelsen kallas Infiorata och lockar många besökare till staden, vilket inte är svårt att förstå. Olika konstänrer skapar stora, ofta färgglada motiv uteslutande med blommor och blad direkt på kullerstensgatorna för nyfikna besökare att beskåda. Några motiv är ganska abstrakta och andra konkreta och figurativa.

Läs mer om Montefiore all'Aso

Dölj texten
 
 
search map