Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mergo ligger landskapsmässigt skönt mitt i Marche - bara 40 km från Adriaterhavets sköna stränder och 15 km från de betagande grottorna Grotte di Frasassi. Mergo svävar på en höjd av 400 m.ö.h. och präglas speciellt av byns medeltida ringmur. I det kulliga landskapet kan man lätt se till grannbyarna Rosora och Serra San Quirico som pryder de närliggande kulltopparna.

Mergo ligger på toppen av en kulle och har ett välbevarat bilfritt centrum med flera panoramiska terrasser och ett rikt blomsterliv på gatan. Stadens kyrka (San Lorenzo) är värd ett besök. På det lilla torget utanför bymuren finner man en mataffär och posthus. Det är en lugn men vacker landsby. Ifrastrukturen är bra men då Mergo ligger ca. 3 km från huvudväg SS76, som förbinder Ancona med Rom - så man kommer därför lätt omkring - också till längre utflykter som Assisi, Perugia och Urbino.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map