Semesterbostäder & hotell i Grottammare

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Grottammare ligger norr om floden Tesino och har under senare år utvecklas utmed kusten. Vänder man blicken mot bergslandskapet, så kan man se medeltidskyrkans vackra profil. Idag utmärks Grottammare sig för sin underbara sandstrand med de svajande palmerna. Det är en trevlig stad med många turistatraktioner. Stranden är bred och vattnet långgrunt. Tågbanan kör utmed kusten och man kan därför höra den från stranden och från boendena, som ligger nära stranden.

Stadens invånarantal har vuxit kraftigt under de senaste åren och utvecklingen är långt ifrån färdig. Det bor idag ca. 15.000 fastboende plus alla turister, som befolkar staden under sommarmånaderna. Man finer en mängd med matställen så som fiskerestauranger och affärer, alltifrån småbutiker till stora livsmedelsbutiker.

Några av de speciella högtiderna som kan nämnas är att när 1 juli infaller på en söndag, så hålls det en religös fest till minne av påven Aleksander III's besök i staden den 1 juli 1175. Han blev så imponerad av den välkomst han fick att han införde att invånarna skulle hålla en fest varje 1 juli när den inföll på en söndag.

Som många andra städer runt omkring i världen så håller man här den 11 november en stadsfest. Festen har antika rötter och härstammar tillbaka till när det var lantbruk i området. I dagens samhälle är det hela mer folkligt och hela staden är blir invaderad av gatusäljare, som erbjuder allt från hantverk till de senaste uppfinningarna från Kina.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map