Semesterbostäder & hotell i Fano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fano har fått sitt namn från ett tempel som innan Romartiden restes i lyckans gudinnas ära. Idag talar vi om en charmig kuststad, som kan stoltsera med ett attraktivt historiskt centrum och en aktiv fiskarhamn. Om fiskarna och stadens invånare är lyckliga, det låter vi vara osagt, men vi hoppas på det.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sol, strand & kultur samt en tågstation

Staden är en bra utgångspunkt för en badsemester, där man inte glömmer den centrala placeringen mitt i Italien. Här finns bland annat en vacker romersk triumfbåge, och staden rymmer flera historier från den gång Via Flaminia, som utgår i Rom och förbinds med kusten, var en livsviktig färdväg. Staden huserar flera sevärda byggnader och har dessutom en tågstation, en shoppinggata och två fina badstränder, Spiaggia Sassonia (grus) i sydöst riktning mot Ancona samt Spiaggia Lido (sand) i riktning mot Pesaro och Rimini. Både söder och norr om Fano hittar du flera inbjudande städer som ofta är mindre befolkade och som råder över både privat och offentliga stränder.

Aktivitet i och omkring Fano

Mellan de två stränderna hittar du en fiskehamn, där du kan följa fiskarnas dagliga rutiner och köpa frestande färsk fisk och skaldjur direkt från båtarna.

I baklandskapet möts du av en vacker och frodig natur, som präglas av årstidens färgskiften och som leder till sevärda städer som Urbino, Gubbio och, vid en längre dagsutflykt, universitetsstaden Perugia.

Läs mer om Fano

Dölj texten
 
 
search map