Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

"Parco del Conero" eller Conero reservatet är ett färgrikt landskap som ändrar karaktär i takt med att årstiderna förändras. Reservatet är på över 6 000 hektar, grundades 1987 för att skydda områdets unika natur, som sträcker sig från berget Monte Coneros fot söder om Ancona, över Portonovo och ner till badorterna Sirolo och Numana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från Monte Coneros klippor har man en enastående utsikt över kuststräckan, och det finns en del utsiktsställen från bergets topp. Det finns många bra vandrings- treckings- och mountainbikes stigar/leder på berget, och på flera ställen är man helt omgiven av medelhavsvegetationen macchia. Det finns både restauranger och barer på berget, var man kan ta igen sig lite och bara njuta av den vackra utsikten. Landskapet är präglat av höga klippor och i dessa finner man gruvor som härstammar ända från Romartiden. Medeltida munkkloster och imponerande fästningar som Napoleon fästningen och Clementina Tornet i Portonovo är besökvärda sevärdheter.

Läs mer om Conero Reservatet

De äldsta mänskliga spåren man funnit i området härstammar från 100.000 f.Kr. Intressanta fynd från denna tid fram till Piceni civilistationen (II - III århundradena f.Kr.) kan man se på det arkeologiska museét i Ancona. De vackra romanska kyrkorna Santa Maria i Portonovo och Sankt Peter´s Klostret är de enda som har en historia från den blomstrande religiösa period som började omkring år 1000.

En naturskön väg som går från Ancona till Numana präglas av skog med bl.a. ekträd och typisk medelhavs flora. Portonovo bukten är dock reservatets största attraktion. Det är absolut ett av de vackraste ställena längs hela Adriatiska havskusten där klipporna Le Due Sorelle (de två systrarna) är höjdpunkten. Omkring klipporna lever mer än 200 olika fågelarter.

Dölj texten
 
 
search map