Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cagli är nog den sötaste, och historiskt sett, den mest betydelsefulla av städerna i det bergområde som en gång hörde till Furstendömmet Urbino. Flera adliga familjer har genom tiderna bott i Cagli. Dessvärre är många av de gamla palatsen och de totalt 18 kyrkorna samt stadens teater inte särskilt välbevarade, men sedan en tid tillbaka är man igång med att renovera alla dessa gamla pärlor. Stadens varumärke är utan tvivel det stora tornet Torrione Martiniano som är den sista kvarvarande delen av stadens fästning från 1460.

Rådhuset "Palazzo Pubblico", som dominerar det centrala torget, är värt ett besök. Byggnaden är från 1200-talet, och har senare renoverats , bland annat av rennässansfursten Federico da Montefeltro i slutet av 1400-talet. Inne i byggnaden kan man i "Sala del General Consiglio" uppleva imponerande, färgstrålande kalkmåleri i taket från mitten av 1500-talet. Vi rekommenderar även att man besöker Det Arkeologiska Museet, kyrkan S.Francesco samt stadens charmerande teater från slutet av 1700-talet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Årets höjdpunkt för invånarna är den andra söndagen i augusti då den årliga stadsfesten löper av stapeln. Då plockar befolkningen fram sina gamla folkdräkter och om man befinner sig i Marche denna söndag i augusti rekomenderar vi att ni besöker staden.

Läs mer om Cagli

Dölj texten
 
 

Populärt i Marche

search map