Hotell i Ascoli Piceno

Villa Cicchi

 
Villa Cicchi är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Cicchi är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ascoli Piceno här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här på stället finner ni en vacker trädgård med pool, omtalad och populär restaurang samt 6 mysiga och stämningsfulla rum.

Villa med familjetraditioner

Villan härstammar från 1700-talet, när Elenas farfars far och farmors mor bosatte sig här efter att de fått villan byggd. Efter att villan skiftade ägare under 1917, kom den åter tillbaka i händerna på Cicchis familj. Men det skulle ännu dröja några generationer innan någon av familjemedlemmarna beslutade sig för att ändra sin livsstil och åter bosätta sig i villan. Eftersom villan är för stor för dagens familjer, beslutade sig Elena och hennes man att öppna upp en del av villan som semesterbostad för semestergäster som önskar uppleva Italien under andra premisser än de semesterkomplex som finns längs kusten. Detta skedde redan 1989, vilket ansågs vara ett modigt beslut på den tiden.

Läs mer om Villa Cicchi

Upplev historien

Så vad har det blivit av Villa Cicchi åren efter det nya millenniet? Tja här kan gäster koppla av i elegant inomhus miljö med original möbler, antika foton, gamla manualer, böcker och med berättelser, som Elena förmedlar med en lugn och djup inspirerande ton. En tur ner i källaren är också en upplevelse, här finns en tradition för det såkallade vincotto:. Man producerar detta vin i mindre tunnor, varje gång man fick en son i familjen. Tunnorna stängdes tätt och bränt vin bör vila i minst ett årtionde och gärna längre. När man tappar vinet, fyller man på med nytt vin från den årliga skörden så att tunnan alltid är full. Principen ser likadan ut med framställning av vinäger, men resultatet sägs vara förvånansvärt olika. Och i varje fall väldigt mycket mindre syrligt.

Omtalad restaurang

På Villa Cicchi finns det en härlig pool med tillhörande solterrass intill villan. Trädgården sluttar uppåt på några långa och smala platåer från poolen och terrassen. Du kommer säkerligen gilla deras restaurang, som är hyllad och omtalad i matguider. Här arrangerar ofta par sina bröllop. Dock ej störande för villans gäster då bröllopsfester och andra evenemangen alltid äger rum i en paviljong som är uppställd bortom villan och därmed även bortom poolen.

Stämningsfulla rum

Det finns 6 rum, som hyrs ut till gäster. Rummen är inredda med en känsla för att skapa en stämning, som hör till de tider då radion ännu inte var uppfunnen. Men villan råder dock över vår tids basala behov: rummen har eget badrum med dusch och toalett samt hårtork och tv. Vad som kanske kan bekymra är den smala gången mot rummen man går igenom efter incheckning - men väl inne i själva rummen försvinner de bekymren. Det finns möjlighet till en extra säng i nästa alla rum, dock vill vi göra er uppmärksamma på att man inte lagt någon större energi på att tillfredställa barns behov för en massa aktiviteter.

Rummen på Villa Cicchi

Classic rum

Det som skiljer standard-rummen från de övriga, är, att frescomålningarna inte har restaurerats. De är också något mindre än de andra, men de har fördelen att de ligger närmast utgången till terrassen vid poolen.

Superior-rum

Superior-rummen har frescomålningar i taket och har som särprägel de höga antika sängarna från 1800-talet. Det finns tre av dessa rum och det ena har möjlighet att slås samman med Junior suite.

Junior Suite

Junior suiten tillhörde familjens överhuvud. Den ligger på hörnet av villan och vetter mot nordost och är möblerad i barockstil. Här finns det möjlighet till en extra säng.

Dölj texten
 
 
search map