Hotell i Varenna vid Comosjön

Hotel Eremo Gaudio

Italiens finaste utsikt Utsikt till Varenna Solnedgång över Comosjön kan njutas från restaurangen De tre nya standard Extra med stor terrass i den nedre delen Eremo Gaudio ligger till höger: den röda byggnaden nederst med hiss upp till den övre hotelldelen Hotellets övre del Suite Teodolindas övertäckta terrass med valvgången längst ner till vänster Mini Suite Tremezzos trädgård och Suite Teodolindas övertäckta terrass med valvgången överst
 
Hotel Eremo Gaudio är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Eremo Gaudio är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Varenna här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Som erfaren globtrotter i Stövel-landet har man efterhand sett och upplevt det mesta: ändå blev In-Italias utsända medarbetare ganska trollbunden då han besökte Hotel Eremo Gaudio i Varenna, som är utsedd till att ha en av Italiens vackraste utsikter. Utsikten är trots allt subjektiv, men lyssna på våra rekommandationer: besök hotellet med den fantastiska sjöutsikten.

Gångavstånd till stämningsfulla Varenna

Hotellet ligger ca. 600 meter från centrala Varenna där de sista hundra meterna är mycket branta. Turen är en behaglig promenad efter ett gott mål mat på en av Varennas restauranger, den trafikerade delen efter kustvägen är ganska kort. Man kan också välja att äta på hotellets restaurang var man från ca. Påsk till början av oktober kan välja mellan lätta måltider till både lunch och middag. Priserna är överkomliga och rätterna hör till italienska klassiker. När vädret tillåter kan man äta ute på terrassen med fin panorama utsikt där även frukosten serveras - som buffé.

Läs mer om Hotel Eremo Gaudio

Bo högt ovanför sjön

Den övre delen av hotellet, som är en fin stenbyggnad har tidigare fungerat som en religöst plats, men sedan år 2000 har det fungerat som hotell där gästerna kan få njuta av många härligheter. Man befinner sig här uppe på ca 350 m ö h.

Sjöutsikt både uppe och nere

En av de enastående karaktärerna vid Eremo Gaudio, förutom den fantastiska utsikten är hotellets uppdelning: den röda huvudbyggnaden med reception, bar (med tillgång till internet), solterrass och här finns hälften av rummen. Härifrån kan man ta en slags utomhushiss upp till den övre, antika delen av hotellet, där resten av rummen och gemensam terassen med panoramautsikten ligger. Häruppe ligger dessutom ett fint kapell, som man kan besöka. Denna korta linbane-tur ger en panoramisk utsikt och gör vistelsen på Hotel Eremo Gaudio speciell. Man finner totalt fyra hissar på hotellet: en i den nedre delen, en i den övre och två utgör den utvändiga hiss mellan de två byggnaderna.

Närområdet

Med sin position över Varennas gamla stadsdel, bland gröna berg, är hotellet också en idealisk utgångspunkt för trekking utan att först behöva använda bil, buss eller tåg. Man bör även besöka den vackra Botaniska trädgården Villa Monastero som ligger granne med hotellet och det närliggande medeltidsslottet Castello di Vezio. För de lättsammare gästerna kan man ta båten (som går skyttetrafik) till några av de trevliga och vackra grannbyn Bellagio och Menaggio. Man kan även ta sig direkt med tåg till Milano och shoppa för att uppleva och delta i storstaden kulturliv, som ligger i kontrast till Varennas lugna stadsliv och den vackra sjöutsikten. Tågen går i genomsnitt varannan timme och tar ca. 1 timme (Stationen ligger på gångavstånd till hotellet men stänger ganska tidigt så man kan med fördel köpa biljett dagen innan).

Solterrasser och gratis parkering

Hotellet erbjuder gratis parkeringsplats till gäster som kommer med bil, frukostbuffé, som kan avnjutas både inom- och utomhus och har den underbaraste solterrassen med panorama utsikt. Märk att järnvägen går utmed kusten en bit från hotellet, men hörs bara svagt och hotellet har dessutom isolerade fönster. Sista tåget går ca kl. 22:30 på kvällen.

Rum med sjöutsikt

Rummen är fint och enkelt inredda med det mest nödvändiga och inredningen är igentligen inte hotellets primära styrka men man finner dock alla faciliteter som hör till ett 3-stjärnigt hotell. Rummen är alla utrustade med hårtork, minibar, satellit-TV, förvaringsbox, aircondition samt badrum med toalett och dusch. 15 av rummen ligger i hotellets nedre del (standardrummen) och 13 i den övre delen (superior-rummen) och de har alla sjöutsikt.

Standard med sjöutsikt
- Dessa rum ligger i den nedre delen.
Standard med sjöutsikt och balkong
- Dessa rum ligger i den nedre delen.
Standard Extra med sjöutsikt och terrass
- Dessa tre rum är i den nedre delen (nyrenoverade med terrass). Här finns ej plats för extra säng.
Superior med sjöutsikt
- Dessa rum ligger i den övre delen.
Superior med sjöutsikt och balkong
- Dessa rum ligger i den övre delen.
Mini-suite Tremezzo med sjöutsikt och trädgård
- Denna svit är belägen i den övre delen och har ingång runt hörnet till en privat trädgård med panoramautsikt över sjön. Trädgårdsdelen består av en liten gräsmatta med gräs. I denna svit finns det plats för en extrasäng. Från minisviten kan man följa (och svagt höra) utomhus hissens turer upp och ner.
Suite Teodolinda med sjöutsikt och loggia (övertäckt terrass)
- Denna svit är belägen i den övre delen och har tillgång till en stor loggia (övertäckt terrass) med panoramautsikt över sjön. I denna svit som är uppdelad i tre sammanhängande delar är det plats för två extra sängar (våningssäng). Från denna svit kan man följa (och svagt höra) utomhus hissens turer upp och ner.

Dölj texten
 
 
search map