Varenna, Lombardiet Historisk stämning i Varenna

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Anledningen

Varenna ligger någorlunda mitt på Comosjöns östra sjöbredd. Området var under tidig medeltid drabbat av många krigshandlingar för tidens tysk-italienska konflikter. År 1169 gick det galet för Varennas grannstad på den närliggande ön Comacina. Staden blev jämnad med marken av den tyska kejsaren Federico Barbarossas styrkor. Några av invånarna lyckades fly till Varenna, där de blev varmt mottagna av de lokala invånarna, som själva hade utsatts för samma sak 40 år tidigare. Tillsammans byggde man upp en ny blomstrande stad.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Firande av händelsen

Det är denna händelse, en av de få mer upplyftande minnena från de medeltida krigen, som man varje åt återupplever i Varenna. Det är en kväll full av stämning. Familjerna äter ute om kvällarna och samlas därefter vid sjöbredden som är upplyst av facklor och lampor från krogarna. Vid 22-tiden ankommer "flyktingarna" från Comacina i små båtar, utklädda i medeltida dräkter, medan publiken följer dem från den människofyllda sjöbredden. De mottages på samma sätt som de gjorde den där gången 1169, och man firar "genomförandet" med fyrverkerier.

 
search map