Hotell i Sirmione vid Gardasjön

Upplev Norditaliens tre största sjöar på 8 dagar

Castello Scaligero Grotte di Catullo
 
Upplev Norditaliens tre största sjöar på 8 dagar är inte tillgänglig i dagsläget
Upplev Norditaliens tre största sjöar på 8 dagar är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Sirmione här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Under denna vecka kommer du få uppleva mycket av det som norra Italien har att erbjuda. Mysiga städer, underbar natur och intressanta upplevelser är något av det du får med dig hem i bagaget.

Hotell under resan
Dagsprogram
Galleri
Priser och avreseinformation

Tre sagolika sjöar och vackra trädgårdar

Har du en längtat efter att besöka Norra Italiens omtalade sjöar men vet inte vilken av dem du ska välja? Det behöver du inte längre, välja alltså, för på denna resa får du uppleva alla tre.

Du börjar din resa i den bildsköna staden Sirmione som ligger vid Gardasjöns södra del. Här väntar dig trånga gränder och mysiga torg tillsammans med den gamla medeltidsborgen och den romerska villan. Härifrån är det heller inte långt till operastaden Verona och vindistriktet Valpolicella. Du förflyttar dig sedan västerut till den världskända Comosjön och staden Tremezzo som anses vara en av landets vackraste barockstäder. Efter ett par nätter här åker du ytterligare västerut till Maggioresjön och till staden Stresa som är en riktig pärla. Utöver detta väntar dig goda viner, olivolja och härliga båtturer på sjöarna.

Kort dagsprogram

- Dag 1 - ankomst till ditt hotell
- Dag 2 - en liten båttur och vinprovning
- Dag 3 - upptäck underbara Verona
- Dag 4 - Lenno och dess oliver
- Dag 5 - Tremezzo och Stresa
- Dag 6 - de Borromeiska öarna
- Dag 7 - hemresa

Du bor med komfort på trestjärniga hotell

Du bor i dubbelrum med dubbelsäng eller två separata sängar, badrum med dusch eller badkar. Faciliteterna är som minimum satellitat-TV, minibar, saftybox och hårtork.

Övernattningsställena kan eventuellt bli andra hotell än de som är angivna i programmet, skulle så bli fallet får du besked om detta kort tid efter din bokning. Standarden och förutsättningarna är dock den samma som för de ursprungliga hotellen. Denna resa kan bokas med avresa i perioden 1/5-30/9.

Dagsprogram

Du anländer till Sirmione och checkar in på ditt hotell. Här ska du bo i två nätter. Du bor i stadens historiska centrum och kan i lugn och ro njuta av stadens mysiga kvällsatmosfär. Kom ihåg att anmäla din ankomst till hotellet i förväg så att de kan registrera din bil. Staden är nämligen stängd för allmän trafik.

Dag 2 - en liten båttur och vinprovning

I dag kommer du att åka ut på sjön och runt Sirmione. Din 30 minuters båttur avgår från Slottet Scaligeros lilla hamn och du seglar längs kusten där du bl.a. kan se operadivan Maria Calla's villa, termalbaden och Catullo Grottor (romersk villa). Du har tid att beundra slottet från sjösidan innan du måste huka dig för att åka under bron och tillbaka till hamnen. På eftermiddagen kommer du att få tillfälle att lära dig mer om den italienska vintraditionen när du besöker en historisk och familjedriven vingård där du får provsmaka några av deras berömda viner, ackompanjerat av lokala produkter som salami och ost. Kvällen är fri till att strosa runt i Sirmiones charmiga lilla centrum och kanske prova på en riktigt god italiensk glass, för glassbutiker finns det gott om här.

Dag 3 - upptäck underbara Verona

(Sirmione - Verona ca 42 km. Verona - Tremozzo ca 226 km. Sirmione - Tremozzo ca 205 km) Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet. Men innan du lämnar området rekommenderar vi att du gör ett besök i Veronas historiska och helt bedårande centrum. Verona övertogs av det romerska riket under det första århundradet e.Kr och staden har än idag flera romerska ruiner vilka är väldigt väl bevarade. Speciella sevärdheter är arenan (romersk amfiteater) känd för sina operaföreställningar, Ponte Pietra (stenbron) och den romerska teatern. Strosa runt på de vackra torgen Piazza Bra och Piazza Erbe och besök de berömda platserna som har anknytning till historien om Romeo och Julia så som Julia's balkong, Romeo's hus och Julia's grav. När du känner att du upplevt de historiska platserna, insupit atmosfären, tagit en god fika eller lunch och gjort lite shopping är det dags för dig att sätta dig i bilen för att styra mot Comosjön. Väl framme i Tremezzo, som är en av landets vackraste barockstäder, väntar dig en middag på hotellet. Här ska du stanna i två nätter och har god tid på dig att njuta av allt det vackra.

Dag 4 - Lenno och dess oliver

Efter en god frukost är det dags för lite äventyr och en tur till Lenno, som ligger ca 3 km bort. Du ska besöka en olivoljeproducent, se olivlundarna och en typisk olivoljekvarn. Här kommer ägaren att förklara allt du behöver veta om framställningsprocessen. Under eftermiddagen kan du göra en båttur till härliga Bellagio. Turen tar ca 20 minuter per väg. När du har njutit klart av den fina staden kan du vända hemåt igen med båten, och på hotellet väntar dig en middag.

Dag 5 - Tremezzo och Stresa

(Tremezzo - Stresa ca 115 km) Du börjar dagen med en frukost innan du checkar ut från ditt hotell. I dag är det dags att upptäcka ytterligare en sjö, nämligen Maggioresjön. Eftersom det är en bit att köra i dag rekommenderar vi att du startar efter frukosten. Stresa är Maggiore's lilla pärla vilket du kommer att märka när du strosar runt på gatorna med en god glass i handen eller slår dig ner på en av uteserveringarna med något gott att dricka. Som ett alternativ kan du ta linbanan upp på berget Mottarone (1491 möh). Väl uppe kan du ta en promenad på ca 15-20 minuter för att nå toppen. Här har du en 360 graders utsikt över de sju sjöarna och det vackra berget Monte Rosa.

Dag 6 - de Borromeiska öarna

I dag ska du få hoppa ombord på en båt som tar dig ut till de Borromeiska öarna, som ligger vackert placerade utanför Stresa. Öarna har fått sitt namn efter den aristokratiska familjen Borromean som ägde marken under 1500 och 1600-talet. Endast de bästa arkitekterna och trädgårdsmästarna fick uppdraget av den nobla familjen som även var naturälskare och botanister. Öarna Madre och Bella blev förvandlade till lyxresidens medans den tredje ön som heter "dei Pescatori" fick fortsätta sin tillvaro som traditionell "fiskarö". Du kommer att besöka det magnifika Palazzo (palatset), Pinacoteca (konstgalleri) och de vackra trädgårdarna på Isola Madre. Du kan även stanna till på Isola dei Pescatori (Isola Superiore) för att ta del av dess "typiska" atmosfär. När du väl hoppat på båten kan du hoppa av och på igen på de öar som faller dig i smaken. Båten går var 30e minut mellan öarna. Exempel på hur din dag kan se ut ser du nedan. Vi reserveras oss för ev tidtabellsändringar. - Stresa avgång kl 10.30 - Isola Bella ankomst kl 10.35 - Isola Bella avgång kl 12.05 - Isola Pescatori ankomst kl 12.10 och ett stopp för lunch kan rekommenderas - Isola Pescatori avgång kl 14.15 - Isola Madre ankomst kl 14.35 - Isola Madre avgång kl 17.14 - Stresa ankomst kl 17.45

Dag 7 - hemresa

Nu är det slut för denna gång. Efter frukosten kan du bestämma om du vill stanna kvar och kanske upptäcka mer av öarna på egen hand eller bege dig hemåt igen.

Priser och avreseinformation

Denna resa kan du boka för avresa i perioden 1/5-30/9.

Priset inkluderar:
- 2 nätter med frukost på Hotel Desirée i Sirmione
- 2 nätter med halvpension på Hotel Bazzoni & Du Lac i Tremezzo
- 2 nätter med frukost på Hotel Royal i Stresa
- Privat båttur runt Sirmione halvön
- Vinprovning och besök hos en vinproducent i Peschiera del Garda (ca 12 km från Sirmione)
- Besök på typisk olivoljekvarn i Lenno
- Båt-transfer från Cadenabbia till Bellagio T/R
- Båt till de Borromeiska öarna med inträde till Palazzos, Pinacoteca och trädgårdarna

Priset inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderar

 
 
search map