Sirmione, Lombardiet Catullos Grottor

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På spetsen av Sirmione-halvön som ligger i den södra delen av Gardasjön ligger resterna av en romersk villa som går under namnet Catullos Grottor. De första lämningarna från villan blev upptäckta under Renässansen och då ruinerna till förväxling liknade grottor slutade det med att bli en del av namnet på platsen. Namnet Catullo har platsen fått då den kända diktaren Catullo som härstammar från Verona enligt sägnen hade en villa i området. Det är dock inte bevisat att det just är denna romerska villa som Catullo ägde.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Detta spännande arkeologiska komplex täcker inte mindre än 20.000 kvadratmeter och anses för att vara det finaste exempel på rester av en romersk villa i det nordliga Italien. Villans ålder tagit i betraktning framstår delar av den fortfarande intakta. Medan andra delar av den är fullkomligt ödelagda. Detta gäller framförallt den inre delen av villan som tidigare var den del som blev använd som bostad. Det är inte bara tidens lopp som gör att villan på en del ställen är ödelagd men också att människor i Sirmione innan platsen blev arkeologiskt museum använde villans sten som byggmaterial till sina egna hus.

Innan man beger sig in på själva villan område kan man med fördel börja upplevelsen med ett besök på museet l'Antiquarium som ligger vid ingången till det arkeologiska området. Detta museum utställer förutom teckningar över hur villan har sett ut också fotografier från utgrävningarna, olika brons och keramikfynd samt bitar av vackra freskmålningar som tidigare har smyckat villan.

Sättet man kommer från centrala Sirmione och ut till villan är till fots ca. 1. kilometer från Castello Scagliero som utgör ingången till Sirmiones äldre stadsdel. Eller kan man ta det lilla elektriska tåg som kör från centrum i perioden från april till oktober.

 
search map