Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här befinner man sig ute på spätsen av Benaco-halvön som sticker upp i den sydliga delen av Gardasjön. Staden är berömd för Catulos Grotter, som i verkligheten är ruiner från en romersk villa, det finns inga sammanhang med den store diktaren. Också Scala familjens borg, den fantastiska utsikten över sjön med dess omgivande natur tilltalar många gäster.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hela området fungerar som en stor park omkring de arkelogiska områdena kring grottorna, med flera alléer och stigar bland frodiga olivträd, cypresser och andra växtarter. Det historiska centrum är mycket trevligt och rustikt med smala gator, gränder och små mysiga torg. Men man ska vara beredd på att det är mycket turister i området.

Läs mer om Sirmione

I staden finns flera goda restauranger, goda shopping möjligheter, discotek, minigolf och cykeluthyrning. Det finns även möjlighet att segla, windsurfa och rida. Det finns organiserade båtturer runt halvön där man får se grottorna, fästningen och de varma källorna som ligger i sjön. Dessa källor medför att de finns flera hälso- och Spa anläggningar i området.

Sirmione är namnet som kännetecknar hela området, men igentligen handlar det om tre: stadscentrum, Lugana och Colombare.

Alla tre byarna har ett eget centrum med butiker, barer, restauranger och glassbarer som ligger inom några få kilometer vilket betyder att man lätt kan gå i mellan dem.

Dölj texten
 
 
search map