Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här befinner man sig ute på spätsen av Benaco-halvön som sticker upp i den sydliga delen av Gardasjön. Staden är berömd för Catulos Grotter, som i verkligheten är ruiner från en romersk villa, det finns inga sammanhang med den store diktaren. Också Scala familjens borg, den fantastiska utsikten över sjön med dess omgivande natur tilltalar många gäster.

Hela området fungerar som en stor park omkring de arkelogiska områdena kring grottorna, med flera alléer och stigar bland frodiga olivträd, cypresser och andra växtarter. Det historiska centrum är mycket trevligt och rustikt med smala gator, gränder och små mysiga torg. Men man ska vara beredd på att det är mycket turister i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I staden finns flera goda restauranger, goda shopping möjligheter, discotek, minigolf och cykeluthyrning. Det finns även möjlighet att segla, windsurfa och rida. Det finns organiserade båtturer runt halvön där man får se grottorna, fästningen och de varma källorna som ligger i sjön. Dessa källor medför att de finns flera hälso- och Spa anläggningar i området.

Sirmione är namnet som kännetecknar hela området, men igentligen handlar det om tre: stadscentrum, Lugana och Colombare.

Alla tre byarna har ett eget centrum med butiker, barer, restauranger och glassbarer som ligger inom några få kilometer vilket betyder att man lätt kan gå i mellan dem.

Läs mer om Sirmione

Dölj texten
 
 

Populärt i Lombardiet

Garda Village

Sirmione - Colombare

Hotel Stazione

Paratico

search map