Semesterbostäder & hotell i San Martino della Battaglia

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

San Martino della Battaglia kan översättas till Slaget vid San Martino som refererar till det legendariska slag den 24:e juni 1859 som avslutade krigen Seconda guerra di Indipendenza. Slaget varade i ca. 14 timmar och var ett blodbad utan like.

Skönt nog är San Martino en betydligt lugnare stad och plats idag och det enda minnet av slaget som finns i byn är det höga torn man rest som minnesmärke. San Martino della Battaglia ligger i natursköna omgivningar endast 4 kilometer söder om Gardasjön och mycket nära motorvägsavfarten till Sirmione.
Detta gör byn till en utmärkt utgångspunkt för utflykter runt Gardasjön men även till det vackra vindistriktet Valpolicella, operastaden Verona eller varför inte en dagstur till Venedig eller den oupptäckta pärlan Mantova.

Byn ligger i det sköna vinområdet som kallas Colline Moreniche och som fortfarande, någon säger säkert lyckligtvis nog, är helt okänt bland turister. De bästa utflykterna är därför utan tvivel de andra små medeltidsbyarna i området och här kan vi rekommendera bl.a. Valeggio sul Mincio, Volta Mantovana, Borghetto, Monzambano och Solferino bara för att nämna några. Området vimlar även av goda restauranger där man nästan bara finner lokala italienare som värdesätter en god måltid och en god flaska vin.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map