Hotell i Salò vid Gardasjön

Villa Arcadio

 
Villa Arcadio är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Arcadio är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Salò här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villa Arcadio är ett före detta kloster, som 2006 inreddes till ett av de mest exklusiva hotellen vid Gardasjön. Det gamla klostret ligger i en olivlund i bergen, knappa 3 kilometer söder om staden Salò, som ligger på sjöns sydvästra del. Salò är en riktigt härlig stad, med ett bra handelsliv, en trevlig och mycket lång hamnpromenad, bra restauranger och möjlighet att segla sjön runt med de lokala båtarna som lägger till precis i centrum.

Italien och Skandinavien i förening

Första gången finska Jaana och hennes italienska man såg den gamla klosterruinen, förälskade de sig direkt, och under flera år spenderade de hela deras tid, och inte minst alla deras pengar, på att göra platsen till något alldeles unikt - och man får säga, att de har lyckats över all förväntan.

Läs mer om Villa Arcadio

Gästfrihet från första stund

Jaana står själv för den dagliga ledningen, och inget undgår hennes uppmärksamhet. Hon värdesätter att ge både en familjär och professionell service, och det är tydligt, att både hon och personalen brinner för sina jobb.

Genomgående renoverat kloster

Paret har lagt stor vikt på att bevara stället i dess ursprungliga skick, och till och med resterna av de oersättliga fresker, som prydde väggarna för flera hundra år sedan, har blivit noga och försiktigt renoverade. När du kör upp längs den långa uppfarten, är det nästan omöjligt att undvika den vackra stenbeläggningen, som naturligtvis är lagd för hand. Vilket arbete!

Fin inredning

Villa Arcadio är inredd med en blandning av fina antikviteter och det bästa inom modern italiensk design. Vid renoveringen har man även lagt stor vikt vid små detaljer som gör sitt till för att skapa stämning.

Faciliteter på klostret

Hotellet har en fin liten reception, och det har naturligtvis också gjorts plats till en modern hiss, även om det gamla klostret inte är på mer än två våningar. Det finns en trevlig bar och lounge med bibliotek, och så finns det en riktigt bra restaurang, där man lägger stor vikt på kvalitet och hemlagade produkter. Den gamla klostergården är idag en trevlig gårdsträdgård, där du bland annat kan inta dina måltider, om du inte väljer den stora terrassen i trädgården där du också hittar hotellets härliga pool. Det finns naturligtvis också en bar, där du kan beställa allt från kaffe till champagne. I källaren finns en bastu, liksom du har möjlighet att beställa en massage. Det stora garaget är inbyggt i berget, så det kan inte ses utifrån, och här kan du parkera så länge det finns plats - annars finns det en utomhusparkering i olivlunden.

Stilrena rum

Rummen är vackert och stilrent inredda med modern design av hög kvalitet, och erbjuder telefon, sat-TV, wifi, kassaskåp, minibar, aircondition, badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön, badkappor och tofflor. Under de kyligare perioderna finns det också riktiga täcken - Jaana kommer ju trots allt från ett land på våra breddgrader, och vet vad vi vill ha under vintern.

Det finns totalt 18 rum och sviter i olika kategorier. Det finns sjöutsikt från några rum, annars utsikt över poolen eller de vackra bergen och markerna som omger stället.

Dölj texten
 
 
search map