Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

När du reser till Lombardiet får du tillgång till både vackra bergslandskap, skidåkning i toppklass, storstädernas förträfflighet och de stora sjöarna. Vill du ha mer? Namnet Lombardiet klingar kanske inte så välkänt i mångas öron, men denna region är en av de mest betydelsefulla och välmående regionerna i Italien, och gömmer på kända destinationer som Milano, Comosjön, Gardasjön, Livigno och Bergamo - alla är resmål som kan utgöra en hel resa i sig själv. Hos In-Italia reser du till Lombardiet med reguljärflyg och bor i handplockade semesterbostäder - allt täckt av resegaranti.

Karta över Lombardiet

Klicka på kartan här nedan för att få inspiration till din resa till Lombardiet. Här hittar du vårt urval av hotell, semesterlägenheter och villor, samt utflyktsmål, städer, flygplatser och mycket mer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vilken flygplats i Lombardiet?

Tre av Lomardiets stora flygplatser har bra förbindelser med Sverige och Danmark. Det gäller de två flygplatserna i Milano: Malpensa och den stadsnära flygplatsen Linate. Den tredje flygplatsen, är den i Bergamo, Orio al Serio, som också ofta kallas för Milano Bergamo. Denna sistnämnda är perfekt att flyga till om du ska besöka Gardasjön eller Comosjön, eller ta en tur upp i bergen. Det är också möjligt att flyga till Verona i Veneto, som ligger endast en halvtimmes bilfärd från Lombardiet.

Under sommaren finns det direktflyg hit från flera flygplatser, medan det under vintern ibland krävs en mellanlandning under vägen. Generellt gäller dock, att man till Milano under hela året kan hitta goda flygförbindelser då staden är en central punkt för flygtrafiken i Europa.

Mer information till din resa till Lombardiet

Lombardiet, belägen i den nordligaste delen av landet, är den mest befolkningsrika regionen i Italien med omkring 10 miljoner invånare, vilket motsvarar var sjätte invånare i Italien. Det är också den rikaste regionen i Italien, med en BNP som utgör en femtedel av hela Italiens samlade BNP, och en av de rikaste regionerna i Europa. Regionshuvudstaden Milano är dessutom den näst största staden i Italien, och Italiens finansiella och industriella centrum. 

Som resmål är regionen mest känd för alla dess vackra sjöar, såsom Gardasjön och Comosjön, sin fantastiska mat och de goda vinerna, alla magiska skidsportområden om vintern och de vackra kulturstäderna såsom Pavia, Piacenza, Mantova och Bergamo - samt, naturligtvis, modemekkat Milano.

Vid Lombardiets sjöar kan du få stora naturupplevelser och samtidigt gå på upptäcktsfärd i gamla, charmiga städer vid dess bredder. Den mest populära av dem alla är Gardasjön - Italiens största sjö - som är ett mycket allsidigt resmål. Sjön är både perfekt till en kör-själv-semester för barnfamiljer, en aktiv cykel- eller vandringssemester, en avslappnande resa med fokus på sjöns milda klimat och den goda maten, eller till en lite mer äventyrlig semester till dem som vill testa på hanggliding, paragliding, vindsurfing eller mountainbike i bergen.

Även Comosjön lockar många svenska resenärer till Lombardiet, med dess storslagna herrgårdar och anlagda parker, dess frodiga vegetation, och dess stämningsfulla städer. Framförallt staden Bellagio, som har blivit kallad för Italiens vackraste stad, bör du ha med i resplanen, när resan går till Lombardiet.

Du bör naturligtvis inte hella missa regionshuvudstaden Milano med dess berömda modehus och catwalks, de oändliga shoppingmöjligheterna, den monumentala domkyrkan Il Duomo, en fantastisk gastronomi och det världsberömda och legendariska operahuset La Scala. Och för de fotbollsintresserade, kan en match med en av stadens stora fotbollsklubbar, AC Milan eller Inter, säkert verka lockande.

>>> Få mer information till en semester i Lombardiet här

 
search map