Semesterbostäder & hotell i Porlezza

Barnvänlig sjöstrand i staden Stadens torg med fontän Kaffebar och frukostrestaurang längs sjöpromenaden Porlezzas sjöpromand
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Porlezza kan fint kandidera om Lugansjöns trevligaste och mest turistvänliga stad. Här kan semestern nämligen kryddas med en historisk stadskärna, en romantisk strandpromenad och slutligen en barnvänlig strand, som är ovanligt fin för en sjöstrand. Porlezza kommun har ca. 4.500 invånare.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sjöstrand, strandpromenad och sjöstämning

En av Porlezzas absoluta styrkor är sjöstranden. Här är både en offentlig och en privat del. Stranden är barnvänlig och är inte i närheten av trafik. Bakom stranden finns stora gröna gräsmattor med skugga från träden och möjlighet att ta med en grill för att arrangera en trevlig picknick. Det finns också stora möjligheter för vattensporter och att utforska de lokala vandringslederna. Den 16:e augusti varje sommar firas stadens skyddshelgon San Rocco med ett fyrverkeri över sjön. Från juni till september seglar en båt två gånger i veckan från Porlezza till Lugano i Schweiz. Resan tar ca. en halv dag med ca. 3-4 timmars paus på egen hand i Lugano - kom ihåg passet! Markandsdag är lördag och marknadsstämningen kan upplevas på sjöpromenaden om förmiddagen. Under sommarmånaderna finns det även en mysig antikmarknad om kvällen i den gamla stadsdelen samt längs sjön.

Läs mer om Porlezza

Historisk stadskärna

Porlezza har en liten välbevarad historisk stadskärna med lite handelsliv och ett par kafféer, barer och matställen. Huvudgatan i den gamla stadsdelen är Via Giuseppe Garibaldi. Besök eventuellt också San Vittore kyrkan med freskmålningar från år 1690. Det mesta av stadens sommarliv utspelar sig dock nere längs sjöpromenaden och stranden. Stadens enda omedelbara svaghet är huvudvägen SS340 som åtskiljer den gamla stadsdelen från sjöpromenaden. Denna väg är en smula trafikerad då den förbinder Porlezza med Lugano i Schweiz. Det finns dock strategiskt placerade trottoarer i stan.

Nära Comosjön

Även om Porlezza verkar vara en isolerad pärla så är avståndet till Comosjön mycket litet. Det är endast ca. 10 km till Comosjöns glamorösa sjöpromenader och imponerande praktvillor i botaniska ramar. På endast ca. en kvart kan man köra från Porlezza till Menaggio varifrån det avgår båtfart till Bellagio, Varenna och resten av Comosjön. Detta innebär att många väljer Porlezza som semestermål eftersom det är lugnt och rofullt - och ofta lägre priser än vid Comosjön, som traditionellt sett alltid har varit lyxig och eftertraktad.

Dölj texten
 
 
search map