Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tvillingbyarna Paratico och Sarnico ligger på var sin sida där floden Oglio mynnar ut i Iseosjön. De ligger därför också i var sin provins, Bergamo och Brescia, men har med tiden vuxit samman - och skiljs åt enbart av en bro.

Paratico
Paratico är något mindre än Sarnico, och även mindre turistigt. Bylivet utspelar sig huvudsakligen (eller enbart) nere vid sjön: det ligger några butiker vid bron och annars en vacker strandpromenad med småbåtshamn. Det är också här på strandpromenaden som man hittar den veckovisa marknaden om söndagen. Paraticos egentliga (och mer hostoriska) centrum ligger lite längre upp men affärerna har med tiden flyttat ner till sjön. Uppe i den högre delen hittar man inga butiker, bara en bank, byns kyrka och en fin utsikt över Iseosjön. Invånarna i Paratico använder sig mest av den större byn Sarnico som har ett större utbud av affärer och fler torg. Sarnico ligger bara ca 50 m bort - man ska bara gå över bron till fots.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sarnico
Tvillingbyn Sarnico som ligger på den motsatta stranden är områdets komersiella centrum. Här finns både glassbarer, kiosker och butiker. Sarnico har precis som Paratico en strandpromenad - och det är också här som den veckovisa marknaden håller hus - i Sarnico dock på torsdagar.

Läs mer om Paratico

Dölj texten
 
 

Populärt i Lombardiet

search map