Agriturismo i Monticelli Brusati i Lombardiet

Agriturismo Villa Gradoni

Barnpool till de minsta gästerna Lekplats - här finns något för både stora och små Lägenhet 9 Lägenhet 7 Lägenhet 3 Lägenhet 12 Lägenhet 10 Lägenhet 4 Lägenhet 8 De sju lägenheterna i den stängda byggnaden Lägenhet 10 Lägenhet 7 Lägenhet 8 Lägenhet 13 Lägenhet 9 Lägenhet 2
 
Agriturismo Villa Gradoni är inte tillgänglig i dagsläget
Agriturismo Villa Gradoni är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Monticelli Brusati här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Agriturismo Villa Gradoni uppfyller drömmen om att bo i lägenheter med pool på ett oemotståndligt vinproducerande lantställe. Du bor i ett litet medeltida samhälle uppbyggt kring vingården Villa Franciacorta som också äger agriturismo-delen och den tillhörande restaurangen.

En liten självförsörjande landsby med egen restaurang

Landsbyn Villa blev nyligen renoverad vilket många av byggnaderna och de fina stenvägarna tydligt vittnar om. Restaurangen Trattoria Borgo in Franciacorta serverar lokal kvalitetsmat i mycket charmerande lokaler - och efter säsongens klimat dukas det upp antingen ute eller inne. Restaurangen som både är öppen till lunch och middag har stängt två veckodagar: tisdag och onsdag. OBS: Under 2019 har restaurangen Trattoria Borgo bytt management, och stället har meddelat oss att de inte kan garantera att restaurangen hinner öppna till sommarsäsongen 2019.

Läs mer om Agriturismo Villa Gradoni

Vinproduktion efter konstens alla regler

Villa Franciacorta har producerat den efter hand mycket erkända mousserande vinet Brut sedan år 1978 efter några studieturer till Champagne-distriktet i Frankrike - och de är således pionjärer på området. Marken i detta område är speciellt för detta förmål då den innehåller salt från Juratiden då havet nådde helt hit upp. Druvorna plockas tidigt, redan i slutet av augusti. Men Villa Franciacorta producerar också andra viner, bland annat rosé. Vingården ligger vid foten av en kulle som gömmer hela produktionsdelen samt vinkällare. Det har för övrigt alltid funnits en vinkällare här - och de äldsta delarna kan dateras helt tillbaka till 1500-talet. Det är möjligt att boka rundvisning och vinsmakning (mot tillägg) och gästerna på Agriturismo Villa Gradoni får dessutom 10 % på alla produkter som de önskar att köpa. Vinprovningarna försiggår som regel på tisdagar kl. 16:30.

För de aktiva på två hjul

Villa Gradoni arrangerar också guidade cykelturer i naturen i närområdet. En av turerna har fokus på kuperade landskap medan en annan tur har fokus på gastronomi, naturligtvis med tillhörande lokal vinproduktion. Distansen är ca. 20-25 km. Det är guide med på turerna och både cykel, hjälm, försäkring och vatten är inkluderat. Är du intresserad arrangerar du turen för egen räkning på plats.

Pool och bekväma faciliteter

Här på stället finner du även en stor pool och separat barnpool som är avskärmad från landsvägen. Dock ser du mot en ofarlig men inte allt för vacker elmast. Tillsammans med en välutrustad lekplats gör stället sig fint för barnfamiljer. I närheten av poolområdet finns en liten gemensam lokal med automater där du kan köpa kaffe, andra drycker och snacks. Det finns inte wi-fi i lägenheterna utan endast i gemensamma utrymme vid poolen och på verandan framför receptionen. Det finns dessutom (gratis) parkeringsplatser på stället - och värdarna ställer även ett litet tvätteri (mot tillägg), en grill och mountainbikes till förfogande (gratis).

Lägenheter med egen terrass

De ca. 20 lägenheterna ligger antingen i närheten av poolen eller i en byggnad med stängd gård sidan om receptionen. Lokalsamhället Villa är dock ganska litet så oavsett var du bor har du aldrig längre än 150 meter från varje lekplatsen, poolen, restaurangen eller receptionen. Observera att ifall det bokas handdukar så är priset per lägenhet och inte per person. Vi vill även poängtera att två av lägenheterna är förbundna genom en dörr - och att en av trerumslägenheterna är hcp-anpassade.

Ankomstdagar

I lågsäsong är det minimum tre nätters vistelse och valfri ankomstdag. I perioden 29/6 till den 30(7 och den 21/12 till den 21/1 är det minimum 7 nätter och ankomst fredag.

Läs om lägenheterna på Agriturismo Villa Gradoni

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Agriturismo Villa Gradoni

Läs personliga omdömen av Agriturismo Villa Gradoni som ligger i Lombardiet. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Agriturismo Villa Gradoni. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 18 omdömen från Agriturismo Villa Gradoni

Helt ok boende men dåligt med aktiviteter på vingården

Helt ok boende men dåligt med aktiviteter på vingården. Restaurangen var fullbokad tre dagar och vi fick inte möjlighet att äta där fastän vi bodde på vingården.

Läs mer

Mycket centralt belägen lyxlägenhet

Även om vi de senaste 15 åren har besökt Italien flera gånger per år (den sista 10 med barn) finns mycket få platser som vi har bott mer än en gång. Suite 18 vid Villa Gradoni har vi nu besökt två år i rad - höstlovet 2016 och sommarlovet 2015.

Varför?

(1) Det är en otroligt, läcker och väl fungerande lägenhet med en fantastisk terrass. Det finns (av italienska normer) en stor och väl utrustat kök (kaffebryggare, gasspis, ugn, utsökt vin, ok kastruller och stekpannor (men absolut ingenting som kan skäras). Våra två primära kritik i 2015 var bristen på internet och luftkonditionerade i lägenheten. .. men det har både rättats, så vi varje kväll strömmade danska TV med lätthet (även sitter router på terrassen i delar av lägenheten har varit svårt att fånga nätverks).

(2) Vingården / resort är riktigt trevlig aktiverad. Mycket vackra byggnader, och mycket lugnt på kvällen, en riktigt nice pool (som dock hade stängt i höstlovet). Villa gör riktigt bra Franciacorta, och du kan få en rundtur och köpa deras viner till mycket rimliga priser. Personalen är kompetent och serviceinriktad.

(3) Villa är mycket centralt beläget (med bil) för en hel del aktiviteter i denna fantastiska, kvalitetsmedveten och relativt lite turistiska del av norra Italien. Inom 15 min. med bil har du fantastisk shopping (Outlet Franciacorta, Auchan på Roncadelle A4 exit Le Porte Franche köpcentrum på Rovato A4 avfart etc.), massor av bra restauranger i Iseo, många vingårdar som accepterar besök, en överraskande bra vatten park (Aqua Splash ), och inte minst Sulzano där färjan går varje 20 min. Monte Isola. Anlände med färja på morgonen, ta en 9-10 km lätt vandring - först upp till kyrkan på toppen av ön och vidare till Carzano och tillbaka längs sjön till Peschiara. Fortsätt en liten stad för Pizzeria Dorada direkt på sjöstranden och njuta av en välförtjänt och verkligen världsklass pizza på terrassen i solen. Vid 45 min. körning är en i Bergamo Alta, i de norra fjällen eller vid Gardasjön.

Så varför endast 4 stjärnor? Utsikten från terrassen är över en innergård och inte som man skulle drömma bortom bergen, vingårdar och sjön. Det finns en hel del av buller och trafik under dagen, eftersom det är faktiskt en arbetsplats. Du absolut inte kan göra någonting utan att gå ut att köra bil - Villa är vacker, men det kan inte sägas om de bostadsområden och industri som omger det ... och det är relativt dyrt.

Läs mer

Fantastiskt vackert och aptitligt semesterställe

Otroligt läckra omgivningar mitt i vindistriktet. Härliga rum, härlig restaurang/trattoria.
Gott vin. Lite långt till det mesta, men måste ta bilen om man vill gå på restaurang eller handla in.
Lite konstigt med alla lås - man ska låsa in sig bakom diverse portar - även om man bara ska kontakta receptionen, men det finns säkert en grund till det.
Inget att klaga på, vi kommer gärna tillbaka igen.

Läs mer

Ett ställe med själ och charm

Vi hade en skön vecka på en vackert renoverad vingård. Där råder en trevlig stämning och personalen är tillmötesgående. Lägenheten framstod som enkel, men allt fungerade bra. Vi hade en härlig balkong med utsikt över bergen. Gemensamhetsytor inklusive pool var rena och fina och det var alltid möjligt att hitta en solstol. Restaurangen på stället är bra och trevlig.

Läs mer

Här kan man bara bli positivt överraskad!

Överlag är vi mycket nöjda med de ställen som vi bokat genom In-Italia, men detta överträffade ändå alla våra förväntningar; hela stället utstrålar omvårdnad, renlighet och god smak! Vår lägenhet var både större och bättre än vad det verkade på de foton vi hade sett, särskilt den stora terrassen var fantastisk. Poolområdet var mycket fint, och det var en fröjd att se hur där varje morgon rengjordes in i minsta detalj, såväl i som utanför vattnet. Receptionen svarade för professionell service och vinturen på stället var också värd att uppleva.
Enda lilla minus var restaurangen som var knuten till stället, och som var en stor bidragande orsak till att vi valde det. Den var sällan öppen och därför blev det bara att vi köpte takeaway – vilket inte kan rekommenderas, portionerna är inte desamma som när man äter på restaurangen – men priserna var, och detta även om du missade de tillhörande dryckerna. Det görs reklam med 10% rabatt till gästerna på stället, men det gäller bara om man äter à la carte – vilket man inte upptäcker förrän räkningen ska betalas. Trots detta, är maten ändå bra. Vi kan varmt rekommenderar detta ställe - och omgivningarna runtomkring - Iseosjön är ett måste besöka!

Läs mer

Härligt ställe

Vi bodde på Villa Gradoni i två veckor sommaren 2014 och hade stället som bas för utflykter i området. 2 vuxna och 2 barn. Bra lägenheter, massa utrustning. Vi bodde på första våningen och hade tillgång till galleriet där fyra lägenheter hade en terrass att delas om. Vi lade inte så mycket märke till de andra, men hade valt att bo på bottenvåningen om vi vetat att man fått egen terrass. Fint poolområde, de kunde också ha haft en babypool. Det saknas ett ställe där man kan köpa en kopp kaffe, glass, en öl, ett glas vin. Istället har de satt upp en kaffeautomat,där man också kan köpa en bit choklad. Läcker restaurang med ok priser. Det kommer riktigt mycket gäster utifrån, speciellt till lunch. Internettet funkar fint till att läsa mails och småuppgifter, men ha tålamod. De gör ett utmärkt bubbelvatten som absolut måste provas. Allt i allt ett bra ställe.

Läs mer
 
search map