Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

När du reser till Milano, råder det inga tvivel om att du kommer fram till ett ekonomiskt och kulturellt kraftcenter. Milano är det dominerande centrumet på den stora Po-slätten, där merparten av norra Italiens industri och lantbruk hör hemma - och du möter en stad som är ganska annorlunda än de stora metropolerna i söder, som t.ex. Rom och Napoli.

Åk hit för shoppung, för att se den berömda rallybanan i Monza, för att uppleva störstadens nattliv och magiska restauranger - eller använd staden som utgångspunkt för upplevelser i norra Italien.

Populära semesterbostäder i Milano

I Milano är fårhållande mer nordeuropeiska, ordnade och moderna, och utöver att vara Europas modecentrum, är staden också hemmastad för den italienska börsen, och därmed ekonomisk referenspunkt för de stora, italienska företagen. Som resenär blir man snabbt begeistrad för Milanos transportsystem, som hålls samman med en rad effektiva metrolinjer, spårvagnar och bussar. Och så kan du ta snabbtågen till andra storstäder i norra Italien, ja faktiskt hela vägen till södra Italien, på bara några timmar.

Karta över Milano och resemål i denna del av Italien

Nyttja kartan för att hitta ditt hotell eller semesterlägenhet i Milano. Du kan också se vilka resmål som ligger i denna del av Italien, samt alla sevärdheter i området och avstånd till flygplatser m.m.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Många direkta flygförbindelser till Milano

Milano betjänas direkt av den stadsnära Milano Linate flygplatsen, som primärt tar emot små flyg (men även SAS flyger hit), samt den större Milano Malpensa flygplatsen, som ligger lite utanför staden. Även Bergamo flygplats benämns några gånger som Milano Bergamo, och tar emot många flygningar från framförallt lågprisbolagen.

Hos In-Italia kan du boka en samlad paketresa till Milano, inkl. flygbiljett med reguljärflyg, semesterbostad och eventuell hyrbil på flygplatsen. Allt garanteras hos Resegarantifonden, så att du inte behöver oroa dig för något. Regulljärflygen ger optimal flexibilitet, så du kan resa på en långhelg till Milano, eller kanske en 10 dagars semester - allt efter dina önskningar och behov.

Mer information till din resa till Milano

Milano är regionshuvudstad i Lombardiet som ligger i den norra delen av Italien. Staden har cirka 1,350.000 invånare i den inre staden - och omkring 4,250.000 invånare i hela kommunen - vilket gör den till det största stadsområdet i Italien. Milano är Italiens finansiella och industriella centrum, har den största ekonomin bland de europeiska städer som inte är huvudstäder, och huserar Italiens börs, Borsa Italiana. Staden är dessutom ett internationellt centrum för mode, design, konst, medier, hälsa och utbildning.

Milano bjuder dock på mycket annat än ekonomisk stabilitet, design och shoppingmöjligheter, restauranger och caféer i massor: staden har också många spännande kulturella och historiska sevärdheter, t.ex. det världsberömda operahuset La Scala, som är den ledande operascenen i världen; den storslagna gotiska domkyrkan Il Duomo, som är den största kyrkan i Italien.

Besök också det imponerade slottet Castello Sforzesco från 1300-talet, som en gång utgjorde en av världens största fästningar; och det övertäckta shoppingparadiset vid domkyrkan, Galleria Vittorio Emanuele II, som är ett av världens äldsta inköpscentrum, byggt samma år som Italien enades, 1861, och är uppkallat efter Italiens första kung i Kungariket Italien.

Om du spenderar flera dagar i staden, och vill komma bort lite från det stressiga storstadslivet för att se andra delar av norra Italien, finns det många utflyktsmöjligheter runt Milano, som antingen kan nås med en hyrbil, eller med tåg från stadens enorma centralstation, som är en knutpunkt för trafik i hela norra Italien. Du skulle t.ex. kunna spendera en dag vid en eller flera av norra Italiens sjöar, t.ex. Maggioresjön, Comosjön eller Leccosjön, som alla ligger inom rimligt avstånd - eller ta en dagsutflykt till kulturstaden Bergamo, som endast ligger 40 km från Milano, och vars gamla stadskärna är en av de vackraste i norra Italien.

>>> Få mer information om en semester till Milano här

 
search map