Milano, Lombardiet Milanos domkyrka

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Milanos domkyrka, i folkmun kallad Il Duomo, är verkligen ett betagande byggnadsverk. Domkyrkan blev ursprungligen byggd och dedikerad Jungfru Maria, men fungerar nu som säte för Milanos ärkebiskop. Den imponerande byggnaden är primärt i gotisk stil, tog nästan sex århundraden att bygga, och är idag Italiens största, och väldens fjärde största, domkyrka.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Folklig uppbackning

Arbetet med denna fantastiska kyrka började år 1386, lett av den dåvarande ärkebiskopen Antonio Da Saluzzo och hertig Gian Galeazzo Viscontio, och krävde att hela tre stora byggnaden fick lämna platsen innan det stora byggnadsarbetet kunde börja. Det var en stor folklig uppbackning till stadens kommande stolthet, då kyrkan blev presenterad som en belöning till de adliga, såväl som till arbetarklassen för att de hade utstått den tidigare härskaren Barnabòs tyranni.

Olika stilarter

Det gavs flera stora donationer til fördel för projektet och arbetet påbörjades med en styrka på hela 300 man. Syftet var, att kyrkan skulle byggas i ren lombardisk gotisk stil, men med åren (och århundraden) tillkom fler meningar i spelet, så då kyrkan stod klar på 1800-talet, kunde man beundra ett konstverk med många olika stilarter, dock primärt i den gotiska riktningen.

Dimensioner

Den enorma kyrkan är utformad som en byggnad med fem mittskepp. Den är 158 meter lång, 92 meter bred och cirka 108 meter hög. Domkyrkan bär på inte mindre än 135 spiror och nästan 3200 statyer invändigt och utvändigt. Den högsta punkten på kyrkan är den gyllene statyn av Madonnan, "La Madonnina", som blickar ut över staden på en höjd av 108,5 meter!

Milano från ovan

På en molnfri dag, kan det i allra högsta grad rekommenderas att avlägga ett besök på domkyrkans tak. Ta trapporna eller hissen upp (olika pris) och njut av synen av Milano sett från ovan med alperna i bakgrunden.

 
search map