Milano, Lombardiet Klostret Santa Maria delle Grazie

Nattvarden
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Matsalen i klostret är en mycket central och viktig del av byggnaden. Det är här som man på den norra väggen finner Leonardo Da Vincis berömda mästerverk "Den sista nattvarden", som han målade från år 1495 till år 1497. Väggmålningen mäter 450 x 870 cm och fyller en hel vägg. Den skildrar Jesus sista måltid när han hävdar att en av hans tolv lärjungar skulle förråda honom.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Leonardo Da Vinci målade direkt på den torra väggen och inte på våt kalk som i övrigt präglar freskmålningar. Denna måleriteknik har tyvärr gjort att målningen inte klarat sig så bra mot slitage och redan 20 år efter den var klar visade den tecken på slitage. Den har sedan 1600-talet genomgått flera restaureringar, den senaste varade i hela 22 år. I maj 1999 kunde man igen efter den långa restaureringtiden få lov att se målningen. "Den sista måltiden" finns numera med på UNESCO: s världsarvslista (sen 1980).

för att se mästerverket bör du boka biljetter i förväg. Det är bara en liten grupp i taget, en gång var 15:e minut som får lov att komma in och se verket. Kyrkan är öppen tisdag till söndag från kl. 08:00 - 19:30 (sista entrén sker kl. 18:45). Det är fri entré. Tillgång till målningen kostar ca. € 8 per. person.

 
search map