Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Kultur och shopping

Vackra kulturella sevärdheter finner man i det världsberömda operahuset La Scala, i den monumentliknande domkyrkan il Duomo som förutom Peterskyrkan i Rom är störst i Italien samt den övertäckta handelsgatan vid domkyrkan, nämligen Galleria Vittorio Emanuele II där de mest exklusiva butiker håller till. Castello Sforzeco - stadens borgliknande slott från 1400-talet är också värd ett besök.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Centrum för affärer och mässor

Milano är utan tvekan först och främst en shoppingstad. Här finns dessutom ett av Italiens största mässcenter, Fiera Internazionale di Milano vilket medför att staden och hotellen ofta är fulla av mässgäster. Milano är som de flesta andra storstäder full av smogg och man ska lära känna staden för att kunna finna dess charm. Dock rymmer staden flera goda restauranger, barer och ett pulserande nattliv. De hippa konstnärskvarteren vid Naviglio, det trendiga Corso Como eller det historiska kvarteret Brera är alla platser där stadens studerande och arbetande träffas efter jobb för att njuta av en färgrik cocktail (aperitivi) som ofta kommer tillsammans med gratis snacks och plockmat i rikliga mängder.

Läs mer om Milano

Transport och utflyktsmöjligheter

Med sina två internationella flygplatser Malpensa och Linate samt den gigantiska Centralstationen - byggd av Mussolini är Milano också en mittpunkt för traffik i norra Italien. Staden har också ett välfungerande metro och bussnät som gör det lätt att komma runt i staden. Omkring Milano finns dessutom ett gigantiskt nätverk av motorvägar i alla riktningar. Men inte långt från Milanos stressade storstadsliv mot norr ligger en oas av exklusiva och natursköna områden vid sjöarna Maggioresjön, Comosjön och Iseosjön. Nära Milano ligger också staden Bergamo som med sitt gamla upphöjda centrum (Bergamo Alta) är en av de vackraste i Norditalien. Bergamo har ett stort universitet och är den katolska kyrkans viktigaste städer efter Vatikanen. Det är härifrån som den berömda improvistationsteatern Commedia dell´arte med figurer som Harlekin och Columbine kommer ifrån. Staden Monza – känd för Formel 1 ligger också inom kort köravstånf från Milano.

Priserna för hotell i Milano kan variera mycket pga de många mässor som arrangeras i staden.

Dölj texten
 
 
search map