Luganosjön, Lombardiet Monte San Giorgio

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

De kan dateras helt tillbaka till den geologiska perioden Trias; den äldsta perioden i Mesozoikum också kallat Dinosaurernas Tidsålder. I början var lagen lodrätta men under skapandet av Alperna så började de resa sig och på så vis skapades Monte San Giorgio.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Redan under 1800-talet var italienska forskare kortvarigt uppmärksamma på att det fanns fossiler av virveldjur i området omkring Monte San Giorgio. Det var dock först i början av 2000-talet som forskare igen visade intresse för dessa djur och påbörjade de första utgrävningar för att kasta ljus över denna dyrbara fossile fauna. Monte San Giorgio har inte mindre än fem olika lager innehållande fossile fauna i flera variationer. Man har funnit spår av 35 reptila arter, flera fiskarter, bläckfiskar, skaldjur och insekter. Framför allt fossilerna av fisk och krypdjur utgör en viktig bricka i utvecklingen av denna grupp av virveldjur.

De flesta fossiler från Monte San Giorgio är mycket välbevarade och ställs ut på en rad internationella museer. År 2006 blev Monte San Giorgio en kandidat till UNESCO´s Världsarvslista.

 
search map