Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information om din resa till Limone sul Garda

Limone sul Garda, som ligger på Gardasjöns bredder i regionen Lombardiet, är en ideal utgångspunkt för en semester vid Gardasjön. Staden, som är omringad av berg på den ena sidan, och sjön på den andra, är en av de vackraste städerna vid Gardasjön och är känd för dess intima atmosfär och dess gästfria befolkning (som endast når upp till cirka 1000 stycken). James Bond-entusiaster kommer också känna igen området, då några scener från Quantum of Solace från 2008 spelades in på vägarna runt Limone sul Garda. 

Stadens historia
Trots närvaron av de berömda citronerna i staden, som också ingår i dess namn, härstammar stadens namn förmodligen inte från ordet för citroner, utan däremot från det gamla ordet lemos, som på latin betyder gräns och hänvisar till gränsen till grannkommunerna Brescia och Trento.

Fram till 1940-talet var staden endast tillgänglig via sjövägen eller genom bergen. Vägen till Riva del Garda, som har varit med att sätta Limone sul Garda på turistkartan och göra den till en av de mest populära semesterdestinationerna vid Gardasjön, byggdes först 1932.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sevärdheter i Limone sul Garda

Bland stadens sevärdheter hittar bland annat den gamla citronlunden, Limonaia del Castèl (öppen varhe dag på sommaren, och på söndag eftermiddag resten av året); kyrkan Chiesa di San Rocco (som rymmer några vackra freskomålningar) nära den gamla hamnen; utställningen av den lokala olivolje-produktionen i stadens olivoljefabrik; kyrkan Chiesa di San Benedetto (som har en vidunderlig panoramautsikt över sjön); och Chiesa di San Pietro (som är stadens äldsta kyrka - troligen från 1100-talet).

Utöver dessa sevärdheter bjuder Limone sul Garda på många aktivitets- och utflyktsmöjligheter. Du kan t.ex. åka på utflykter till berömda kulturstäder, såsom Verona och Venedig, segla tvärs över sjön till staden Malcesine, eller åka på vandringsturer i inlandet runt Gardasjön. Om du däremot vill ha mer avkoppling i solen, och bada i sjön, finns det ett par små stenstränder norr om stadens centrum, samt en lång stenstrand söder om stadens centrum.

Du kan också besöka de mindre sjöarna bakom Gardasjön, såsom Ledrosjön, Idrosjön och Tennosjön.

 
search map