Semesterbostäder & hotell i Lezzeno

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Orten Lezzeno ligger i den södra delen av Comosjön mellan Bellagio och Como. Den sträcker sig över 7 km i allt skapar ett betagande scenario men klungor av hus längst vattnet och vid foten av bergen. Orten är centrum för lokala hantverkare som producerar ståltråd och metallnät. Här finns ett mindre urval av restauranger och pizzerior samt butiker.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I utkanten av orten i riktning mot Bellagio finner man klipporna Sassi Grosgalli. Dessa naturskapta klippor sträcker sig ut över sjön och är fulla av sprickor och hål som tillkommit vid vattenerosion. Man har upptäckt att området var bebott redan under Romarriket, vilket en gravsten i områdets klocktorn vittnar om med sin inskription från 100-200 talet e.kr. Innan huvudvägen byggdes mellan Bellaggio och Como genom Lezzeno, tog man en mindre väg Antica Strada Regia för att komma från den ena byn till den andra. Denna lilla väg har blivit restaurerad och bjuder på de mest fantastiska utsikter.

Läs mer om Lezzeno

Dölj texten
 
 
search map