Lombardiet Julspel i Milano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Julspel i full figur

I Milano är julspel något mer än bara keramikfigurer. Här håller man julspel i full figur, med levande människor. Spelet framställer de tre vise männen, som går genom staden i deras sökan efter det nyfödda Jesusbarnet. Det är en stor händelse, där många människor deltar, och det är stadens invånare som involverar sig i spektaklet. De har i månader före, fram till föreställningen, kunnat anmäla sig - och alla får vara med, fram tills kostymerna tar slut.

Händelseförloppet

På förmiddagen startar de tre vise männen, re magi på italienska, tillsammans med sitt följe vid domkyrkan. Den ena ska, enligt tradition, vara eller föreställa en afrikan. Med sig har de varsitt skrin, som de ska avleverera till det nyfödda Jesusbarnet. De styr stegen mot kyrkan Basilica si San Lorenzo som de når efter cirka trettio minuters promenad. Här gör det ett mindre uppehåll och hälsar på Kung Herodes. Efter en kvarts tid går de tre vise männen och hela följet den sista biten till Piazza Sant'Eustorgio där ett levande Jesusbarn väntar, tillsammans med Josef, Maria och andra små barn utklädda till änglar eller herdar. När gåvorna är avlämnade och den "nyfödde" har hyllats, får åskådare möjligheten att fotograferas tillsammans med de vise männen eller med andra i följet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map