Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gargano är en av de många små byarna som ligger nere vid Gardasjön mellan Gardone och Limone.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Gargnano gör inte mycket väsen av sig och på grund av sitt läge passerar tusentals turister förbi byn dagligen utan att stanna, vilket kan anses som en liten miss. Gargnano är en av de byar vid sjön som har bevarat sin ursprungliga charm och har många lokalbor kvar som lever det liv de alltid har levt. Ändå har byn många spännande möjligheter.

Byn har en trevlig liten trädgård och en huvudgata fyllt med små lokala butiker. Gargnanos stolthet är dock Musolinis breömda "Villa Feltrinell", som idag är ett av mest berömda hotellen i världen. Det ligger helt avsides i en park vid sjön och kan inte besökas av utomstående.

Gargnano är också en mycket bra utgångspunkt för utflykter längs med sjön och i de omkringliggande bergen. Om man ser bergskörning som en utmaning, så är det absolut ett måste att köra upp till den konstgjorda sjön Valvestino. Vägen startar lite utanför byn och om man fortsätter förbi Valvestino kommer man över till Idro sjön, som ligger på motsatt sida av bergen. Därifrån kan man fortsätta norr ut via Ledrosjön till Riva, eller söder ut så är man tillbaka till Saló.

Läs mer om Gargnano

Dölj texten
 
 
search map