Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Gardone Riviera var en gång berömd för att vara den finaste och mest sofistikerade orten på Gardasjöns västra bredd, men är samtidigt en trevlig stad med spännande butiker och en riktigt fin sjöpromenad.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Inbjudande och välskött

Gardone Rivieras rykte har inte kommit från ingenting. Staden andas ett arkitektoniskt arv som inte utan grund har bidragit till den internationella berömmelsen. Vi rekommenderar framför allt ett besök i Hruska Botaniska Trädgård, Villa Alba och kasinot.

I Gardone finns dessutom Il Vittoriale som är ett komplex av byggnader och trädgårdar som den italienske diktaren Gabriele D’Annunzio lät bygga och där han nu ligger begravd.

I staden finns det biograf, diskotek, flera butiker och restauranger.

Livet vid sjöbredden

Vid staden finns det både privata och offentliga sjöstränder. Det avgår båtar till övriga städer runt Gardasjön och utanför Gardone Riviera ligger ön Isola del Garda som i dag är privatägd av en rik familj som till och från arrangerar konserter för offentligheten. Det erbjuds även guidade turer runt på ön.

Läs mer om Gardone Riviera

Dölj texten
 
 
search map