Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Allt detta väntar dig - och lite därtill

Runt om sjön finns både gamla mysiga byar/städer och modernare center med alla möjliga faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där du både kan finna lugn och ro som nattliv, och inte att förglömma den upplevelse du får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland som är Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter som kan innebära en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som te.x. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna hittar du i Verona och Venedig, men glöm inte bort den sköna turen längs med floden Mincio som rinner ner mot Mantova där du bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" på vägen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Lite fakta om sjön

Mot norr och väst reser sig de mäktiga bergen lodrätt upp från sjön, och du får en härlig upplevelse i bil eller buss mellan Gardone och Riva del Garda, som går igenom mysiga städer och tunnlar i berget. Sjön är endast 4 - 5 km bred i den norra delen där den dock är hela 370 m djup. Längre söderut är sjön 12 km bred på den bredaste delen, men i gengäld inte alls lika djup som uppe i norr. Gardasjön är 50 km lång och det är endast under de klaraste dagarna som du kan se sjön i sin fulla längd.

Läs mer om Gardasjön

Vägar och transport

Vägarna omkring sjön kan vara mer eller mindre ringliga och går genom tunnlar på båda sidor om den norra delen samt en del gallerier som byggts i skydd mot nedfallande sten från berget som tidigare ofta kunde blockera vägen. Detta gör att körturen tar något längre tid men är samtidigt mycket spännande. På söndagar är sjön ett attraktivt utflyktsmål för invånare från de stora städerna som Milano, Brescia, Verona, Trento och Bolzano vilket kan betyda långa bilköer.

Turistfälla eller smultronställe?

Tyvärr blir Gardasjön i Skandinavien ofta uppfattad som ett semesterställe för lite äldre turister vilket är väldigt synd då sjön erbjuder fantastiska upplevelser för människor i alla åldrar. Sjön är t.ex. idag ett av de populäraste ställena för ungdomar som vill utöva extrema sporter som hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike. Dessutom är här naturskönt och de gamla byarna bjuder på en skönt avslappad atmosfär.

Paradis för vattensporter och aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen en perfekt plats för windsurfing och byn Torbole sul Garda om sommaren är lika livlig och full av människor i alla åldrar som de kändaste skidorterna är om vintern. Nere i staden Malcesine några kilometer söder om Torbole sul Garda kan du hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där du kan hämta den efter en tur med den trevliga svävbanan. Därifrån kan du antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till Garda och tillbaka upp längs kusten.

Det milda klimatet, rika växtligheten, många spår från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt resmål.

Cykeluthyrning
I orten Costermano del Garda finns det cykeluthyrning som du kan få levererat till sig runt omkring Gardasjön. Priserna varierar mellan ca. 35-40 euro per cykel inkl. leverans. För mer info se: http://www.bikestorefun.com/site/contatti

Dölj texten
 
 
search map